Parlar menys i remar més

0
982

En política no tot s’hi val i quan fem referència a temes que afecten tanta gent i suposa un dels pilars bàsics de la nostra societat, menys. Deixem-ho clar d’entrada.

La construcció de l’escola Carme Guasch és un deute que Figueres té amb la comunitat educativa, les famílies i els alumnes. Un deute de fa tretze 13 anys. És per aquest motiu que, com a mínim, l’hem de tractar amb seriositat, rigor, realisme i honestedat. La lluita per la construcció de l’escola no es pot fer a cop de titulars electoralistes com pretenen alguns. Titulars que no són més que això, de fets cap ni un, i compromís menys.

Un cop hem alertat d’aquest perill, cal insistir un dia mĂ©s que massa sovint en polĂ­tica cal fer memòria, doncs comencem amb algunes dates de referència en el tema que avui ens ocupa…

El 2 de gener del 2017 ERC Figueres va registrar una moció per impulsar la construcció de l’escola Carme Guasch, mentre que també cal destacar que el 3 novembre del 2018 ERC Figueres va desbloquejar la cessió de l’antiga presó del carrer Sant Pau perquè passés a Ensenyament. Només dues setmanes després, concretament el 15 de novembre del 2018, es va produir la signatura de la cessió de l’antiga presó, del departament de Justícia a Ensenyament.

I encara una dada més, els pressupostos municipals del 2017 i 2018 a petició d’ERC van incorporar partides pressupostàries de 325.000 euros pel projecte i de 25.000 euros per definir els usos dels espais de la nau central.

Què cal, ara, per desencallar la construcció de l’escola? Cal decidir quins usos es donen a la nau central de la presó vella (Ajuntament), cal planificar la inversió de la rehabilitació d’aquesta nau central (Ajuntament), cal definir el projecte arquitectònic per l’escola (Generalitat) i cal pressupost per la construcció definitiva de l’escola (Generalitat).

Per fer-ho cal el compromís d’ambdues administracions (que hi és), però per complir aquests compromisos cal que tots aquests polítics que fan grans proclames pensin més en els interessos dels alumnes, les famílies i la comunitat educativa que no en els seus propis interessos partidistes.

Senyors de Ciutadans, estan disposats a aprovar el pressupost de la Generalitat? Estan disposats a assistir a alguna de les comissions per definir els usos de la nau central de l’antiga presó? De moment se n’han celebrat dues reunions i no han assistit a cap. Estan disposats a aprovar un pressupost municipal que garanteixi una planificació d’inversions per poder portar a terme la rehabilitació de la nau central? Fets, no paraules! Per exigir primer cal complir.

Figueres té per davant molts reptes, molts, i molt importants, però per fer-hi front cal també una transformació política. Ens calen representants que tinguin l’ull posat a Figueres i no a Madrid o Barcelona. Ens cal política de mà estesa i mirada llarga. Ens cal parlar menys i remar més, només així serem capaços d’aconseguir que l’escola Carme Guasch i tots els altres reptes que tenim per davant deixin de ser armes llancívoles en campanya electoral per ser equipaments reals per cobrir necessitats bàsiques i fer de Figueres una millor ciutat, i amb ciutadans compromesos amb el seu futur.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li