Parets de colors

0
651

El projecte Ă©s una de les accions del Pla estratĂšgic de turisme de la ciutat i vol dotar de vida espais amb pintures murals


 

«Art al Carrer» Ă©s el nom del projecte de millora i embelliment de Figueres impulsat per les Ă rees de Cultura, Turisme i Urbanisme. La iniciativa preveu millorar l’espai pĂșblic de la ciutat, a travĂ©s de la intervenciĂł d’artistes urbans. Un dels primers espais on s’actuarĂ  aquest mes de juny Ă©s l’accĂ©s al Parc Bosc, on Fert s’encarregarĂ  de donar vida a 40 mestres de paret, amb un mural que explica «no nomĂ©s el Parc Bosc, sinĂł la manera com la gent el viu», segons va explicar en l’acte de presentaciĂł del projecte celebrat dijous passat a la sala de plens. TambĂ© va assistir-hi el regidor de Turisme, Alfons MartĂ­nez, que va incidir en els beneficis de la incitativa, ja que permetrĂ  «embellir espais de la ciutat de Figueres amb artistes d’aquĂ­ […] portant l’art al carrer perquĂš tothom en pugui gaudir». La segona zona on s’actuarĂ  Ă©s la dels comptadors del carrer dels Enginyers. L’artista anĂČnim BL2A pintarĂ  aquest espai tan singular.

ELS ESCOLLITS. Seguint l’estratĂšgia iniciada des de finals del 2017 des del Museu de l’EmpordĂ , on es busca posar en valor el talent jovent alt-empordanĂšs, d’una llista inicial on hi figuraven cinc homes i cinc dones, s’han triat de la llista els artistes que treballaven l’art mural. Edurad Bech, director del Museu EmpordĂ , n’explica els criteris: «Segons el seu recorregut professional […], pensant en l’espai on s’ha d’intervenir i el tipus d’expressiĂł artĂ­stica del mateix creador».

AMPLIACIÓ. Tot i que de moment ja hi ha confirmats dos espais, la idea d’aquesta primera fase Ă©s incorporar, com a mĂ­nim, una altra zona. Per aixĂČ ja s’ha iniciat la tramitaciĂł administrativa pel mur d’entrada a la ciutat pel carrer d’Avinyonet i tambĂ© pel mur d’entrada pel carrer de l’EmpordĂ . En cas que s’obtingui l’autoritzaciĂł per a aquests espais, s’encarregaria el projecte a Ninoska Juan Alvarez, de la fundaciĂł Contorno Humano.

LLARG TERMINI. Una altra idea derivada d’aquest projecte Ă©s la voluntat de conservar algunes de les obres a la col·lecciĂł del Museu de l’EmpordĂ . Per fer-ho, s’haurĂ  d’escollir quines poden entrar-hi i quines no: «La d’en Fert estĂ  clar que sĂ­, documentarem l’obra des del principi i durant el seu desenvolupament, i serĂ  una peça que conservarem», explica Bech.

Així es garanteix una qualitat artística i de conservació de les peces, com ja s’ha fet amb l’obra de Paula Bonet, que compta amb una capa protectora superficial per poder fer-ne la neteja.

A més a més, des del consistori asseguren que no volen que aquesta incitava es faci de forma puntual. «Els projectes han de tenir continuïtat en el temps, no acabem incidint prou en la societat si només fem coses puntuals; quan es fa de manera contínua en el temps llavors sí que podem dir que tenim un projecte». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li