Parets de colors

0
1199

El projecte és una de les accions del Pla estratègic de turisme de la ciutat i vol dotar de vida espais amb pintures murals


 

«Art al Carrer» és el nom del projecte de millora i embelliment de Figueres impulsat per les àrees de Cultura, Turisme i Urbanisme. La iniciativa preveu millorar l’espai públic de la ciutat, a través de la intervenció d’artistes urbans. Un dels primers espais on s’actuarà aquest mes de juny és l’accés al Parc Bosc, on Fert s’encarregarà de donar vida a 40 mestres de paret, amb un mural que explica «no només el Parc Bosc, sinó la manera com la gent el viu», segons va explicar en l’acte de presentació del projecte celebrat dijous passat a la sala de plens. També va assistir-hi el regidor de Turisme, Alfons Martínez, que va incidir en els beneficis de la incitativa, ja que permetrà «embellir espais de la ciutat de Figueres amb artistes d’aquí […] portant l’art al carrer perquè tothom en pugui gaudir». La segona zona on s’actuarà és la dels comptadors del carrer dels Enginyers. L’artista anònim BL2A pintarà aquest espai tan singular.

ELS ESCOLLITS. Seguint l’estratègia iniciada des de finals del 2017 des del Museu de l’Empordà, on es busca posar en valor el talent jovent alt-empordanès, d’una llista inicial on hi figuraven cinc homes i cinc dones, s’han triat de la llista els artistes que treballaven l’art mural. Edurad Bech, director del Museu Empordà, n’explica els criteris: «Segons el seu recorregut professional […], pensant en l’espai on s’ha d’intervenir i el tipus d’expressió artística del mateix creador».

AMPLIACIÓ. Tot i que de moment ja hi ha confirmats dos espais, la idea d’aquesta primera fase és incorporar, com a mínim, una altra zona. Per això ja s’ha iniciat la tramitació administrativa pel mur d’entrada a la ciutat pel carrer d’Avinyonet i també pel mur d’entrada pel carrer de l’Empordà. En cas que s’obtingui l’autorització per a aquests espais, s’encarregaria el projecte a Ninoska Juan Alvarez, de la fundació Contorno Humano.

LLARG TERMINI. Una altra idea derivada d’aquest projecte és la voluntat de conservar algunes de les obres a la col·lecció del Museu de l’Empordà. Per fer-ho, s’haurà d’escollir quines poden entrar-hi i quines no: «La d’en Fert està clar que sí, documentarem l’obra des del principi i durant el seu desenvolupament, i serà una peça que conservarem», explica Bech.

Així es garanteix una qualitat artística i de conservació de les peces, com ja s’ha fet amb l’obra de Paula Bonet, que compta amb una capa protectora superficial per poder fer-ne la neteja.

A més a més, des del consistori asseguren que no volen que aquesta incitava es faci de forma puntual. «Els projectes han de tenir continuïtat en el temps, no acabem incidint prou en la societat si només fem coses puntuals; quan es fa de manera contínua en el temps llavors sí que podem dir que tenim un projecte». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li