#palejantcontraelplastic

0
2427

SK Kayak i Ocean52 inicien un projecte pioner per combatre la contaminació de la Costa Brava


Una de les preocupacions més importants dels últims anys és la contaminació i les conseqüències que provoca al nostre planeta i al canvi climàtic. Encara que alguns líders polítics no en vulguin fer cas, això és una realitat, com també ho és que durant els mesos d’estiu a la Costa Brava augmenta exponencialment la població, i la pressió sobre el mar i la costa s’intensifica. Si a tot això li sumes l’incivisme d’algun, fa que el nostre litoral es trobi en situacions d’alta contaminació causada pel plàstic. És per això que les empreses Ocean 52 i SK Kayak han posat en marxa un projecte sostenible i esportiu per combatre la plaga de plàstics que hi ha a les nostres platges i cales. Amb el nom de #paddleforplastic, Ocean 52 i SK Kayak posen en marxa un projecte de neteja i conscienciació a la Costa Brava, pioner en tot el territori.

Un dels responsables de la iniciativa i guia de l’empresa SK Kayak, Rai Puig, explica que el projecte neix després d’un viatge a Dinamarca, on descobreixen el Green Kayak. A més, al cap de poc temps, en una fira internacional de caiacs, coneixen una empresa que fabrica aquestes embarcacions amb plàstic reciclat de l’oceà i els demanen que els en regalin un per tirar endavant el projecte. «Vam pensar que era una molt bona idea per ajudar el planeta», sentencia Puig, qui afegeix que l’objectiu és que la gota s’escampi, per això explica «que a qualsevol empresa o entitat de la Costa Brava o de la comarca que necessiti un caiac per netejar el mar o que vulgui participar en el projecte, li cedim».

‘PADDELFORPLASTIC’. La iniciativa està activa des de la setmana passada i consisteix a oferir una hora gratuïta de caiac a persones disposades a sortir a palejar per buscar plàstic en el mar. Fins al dia d’avui ja hi ha hagut un parell d’usuaris que s’han atrevit a provar-ho. SK Kayak Llançà s’ha adherit a Ocean 52 per dur a terme el projecte, ja que és l’única empresa de begudes que destina el 52% dels seus beneficis a la protecció de l’oceà. La iniciativa té el suport de l’Ajuntament de Llançà i el caiac estarà disponible per les neteges de fons marins organitzades per les associacions Vies Braves i Tintoreres Swimming Club, i també per les neteges que realitzen mensualment l’Associació Platges Netes per netejar el Parc Natural del Cap de Creus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li