Palau-saverdera asfaltarà tot el carrer Ciutat i acabarà d’obrir el carrer Rosselló

0
652

Els treballs, que començaran en les properes setmanes, s’han adjudicat per 392.766 €, en bona part subvencionats


El ple de Palau-saverdera ha adjudicat les obres de reurbanització i pavimentació dels carrers Ciutat i Rosselló per 392.766 euros. En les properes setmanes, l’empresa Salvador Serra SA començarà a executar les obres, que són les més importants que s’havien previst en el pressupost 2021. Per finançar-les, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 250.000 euros del Pla únic d’obres i serveis de la Generalitat, i amb una aportació de 91.217,12 euros de la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües. La resta del projecte es finançarà amb recursos propis.

Entre altres millores, l’actuació preveu pavimentar tot el carrer Ciutat (inclòs el tram que encara és de terra) i acabar d’obrir el carrer Rosselló per fer-lo arribar des del carrer Nou fins al carrer Quintans. En tots dos casos, l’actuació contempla l’adequació dels serveis i la recol·lecció d’aigües plujanes. En aquest sentit, es renovaran les canonades d’aigua que surten dels dipòsits cap a tot el poble (passant pel carrer Ciutat) i s’estendrà la xarxa de gas fins a aquest extrem del municipi, que actualment encara no està cobert.

ARRANJARAN DEFICIÈNCIES. El mateix ple també va acordar la resolució del contracte adjudicat a Argón Informática l’any 2007 per fer les obres d’urbanització de l’UA3, on estan inclosos els carrers que envolten els pisos de protecció oficial de la plaça Constitució. L’empresa contractista va fer fallida i ara l’Ajuntament vol arreglar subsidiàriament les deficiències detectades.

Amb un acord similar, es va aprovar la resolució del contracte adjudicat a la mateixa empresa l’any 2010, que va servir, entre altres coses, per pavimentar amb una capa de formigó i pedres petites els carrers del voltant de l’Ajuntament. Com en el cas anterior, aquest acord també ha de facilitar que es puguin arreglar les deficiències detectades en aquest sector.

Aquests dos acords es van prendre amb els vots a favor de l’equip de govern de Gent de Palau-AM i Alternativa x Tothom, però amb les abstencions de Junts per Palau. Després d’una tramitació que ha estat llarga, l’Ajuntament ja ha cobrat l’import de les garanties dipositades pel contractista en tots dos casos i s’ha reclamat també l’import que manca per assegurar el finançament total de les reparacions a executar.

Per unanimitat del consistori, també es va acordar suspendre l’aprovació inicial de la segona proposta de pla parcial del SUD3, presentada a final de l’any passat, fins que l’empresa promotora resolgui les deficiències detectades en l’informe més recent que ha emès l’arquitecte municipal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li