Palau-saverdera alerta que no pot garantir tots els serveis públics

0
970

L’Ajuntament ha començat el 2020 amb els pressupostos del 2019 prorrogats perquè l’equip de govern i l’oposició no han pogut arribar a un acord


L’Ajuntament de Palau-saverdera no sap si aquest any podrà garantir tots els serveis públics. Això és així perquè el consistori ha començat el 2020 amb els pressupostos del 2019 prorrogats. I és que l’oposició, que suma cinc dels nous regidors (tres de Junts per Palau i dos d’Alternativa per Tothom), ha tombat dues propostes de l’equip de govern (Gent de Palau-AM).

Davant d’aquesta situació, la corporació treballa amb la mateixa previsió de despeses que es va fer a finals del 2018 (quan es van aprovar els pressupostos del 2019); però la situació d’aleshores no era la mateixa que la d’ara. Els comptes de l’any passat, per exemple, no inclouen la partida de 104.231,04 euros que es va acordar pagar a la part demandant del cas Sun Village per evitar l’enderroc del complex residencial (l’acord es va formalitzar el 2019), ni tampoc els 20.000 euros necessaris perquè la nova concessionària de la piscina pugui assumir la gestió de l’equipament (el canvi de concessió també es va fer durant l’any passat i, malgrat que aleshores es va fer una modificació de crèdits per disposar dels diners, la llei no permet prorrogar aquests canvis).

A més, també faltarà efectiu per garantir la viabilitat econòmica de serveis com ara l’assistència social que presta el Consell Comarcal (la quota ha passat dels 15.100 euros del 2018 a 21.970 euros) o la gestió de la llar d’infants (requereix més diners públics que l’any passat perquè s’ha reduït el nombre d’usuaris). I com que la llei tampoc permet prorrogar les partides reservades per a inversions, de moment aquest 2020 no es podrà executar cap obra pública (a menys que es pugui finançar totalment amb alguna subvenció).

Si els tres grups municipals no arriben a un acord per aprovar un pressupost nou, totes aquestes dificultats s’hauran d’anar resolent amb modificacions de crèdit puntuals (que també s’hauran de pactar per poder prosperar).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li