Palau de Santa Eulàlia ha denegat la llicència a la construcció d’una macrogranja de purins

0
1132

Es tracta d’un projecte que fa més de sis anys que s’arrossega, l’execució del qual ha generat molta polèmica i ha arribat a la via judicial


 

L’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia ha denegat la llicència per construir una macrogranja amb capacitat per criar 2.300 porcs al costat de la riera de Pellingarda. Es tracta d’un projecte que fa més de sis anys que s’arrossega, l’execució del qual ha generat molta polèmica i ha arribat a la via judicial. El promotor va presentar la primera proposta a l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia el 2011, però la corporació li va denegar l’autorització. El promotor va portar la decisió del consistori al jutjat, i al cap d’uns anys el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va donar la raó i va instar l’Administració local a accelerar els tràmits. Durant aquest procés, però, l’Ajuntament assegura que el pagès ha canviat el projecte, i que no ha presentat la nova documentació. Mentrestant, ells han decidit revocar-li la sentència al·legant que les instal·lacions podrien malmetre encara més la qualitat d’una aigua que ja està contaminada per nitrats. El consistori ha notificat aquesta nova decisió al jutjat, però de moment no ha obtingut resposta, de manera que el procés encara no es dóna per tancat.

La macrogranja de Palau de Santa Eulàlia va ser l’origen de la constitució de la plataforma Salvem l’Empordà de Purins, que en els últims anys ha carregat contra diversos projectes similars.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li