Palau aprova un pressupost d’1,8 milions

0
1026

El ple de finals de setembre, que va ser l’estrena del nou regidor de Gent de Palau-AM, Bruno Maydat, també va aprovar les ordenances fiscals per al 2018


 

L’Ajuntament de Palau-saverdera s’ha convertit en una de les primeres administracions alt-empordaneses que ha aprovat el pressupost municipal per al 2018. Ho va fer durant un ple extraordinari que es va fer el 28 de setembre, i que també va aprovar les ordenances fiscals per l’any que ve.

El nou pressupost puja a 1.838.028,79 euros (els capítols d’ingressos i de despeses queden equilibrats), i inclou 71.625 euros d’inversions reals. Un dels canvis més destacats respecte dels comptes d’aquest 2017 és que l’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, deixarà de cobrar un sou mensual de l’Ajuntament i passarà a cobrar només per assistències, com la resta de regidors. Això és així perquè aquest 2017 es jubilarà. I aquesta reducció, sumada a algunes altres retallades, permetrà estalviar 30.000 euros al capítol de retribucions del personal.

Pel que fa a les inversions reals, que es finançaran íntegrament amb recursos propis, es definiran en bona part a través d’un procés de participació ciutadana. L’Ajuntament només ha establert que 17.000 euros es destinaran a instal·lar jocs i parcs infantils; 11.000, seran per comprar material informàtic, i 5.000 més, per a l’arranjament de camins. Així, els veïns del municipi podran decidir en què s’inverteixen 38.625 euros.

Prèviament, el mateix ple havia aprovat inicialment les ordenances fiscals per l’any que ve. S’han introduït petites modificacions en taxes i impostos com la de recollida d’escombraries, les llicències urbanístiques o la llicència d’obertura d’establiments.

Tant les ordenances fiscals com els pressupostos es van aprovar inicialment amb els cinc vots favorables de l’equip de govern i les tres abstencions dels regidors del PDeCAT presents a la sala (Narcís Deusedas no va assistir a la sessió). El grup de l’oposició va anunciar que estudiarà a fons les dues propostes i, en cas que ho consideri oportú, hi presentarà al·legacions.

NOU REGIDOR. La sessió extraordinària va ser l’estrena del nou regidor de l’equip de govern, Bruno Maydat, que va pendre posessió el mateix dia. Maydat, que anava quart a la llista de Gent de Palau-AM, substituirà el dimissionari Josep Maria Najes, que va deixar el càrrec el 27 de juliol. El nou edil és diplomat en Ciències Empresarials (especialitzat en Turisme) i en Turisme (especialitzat en Gestió d’Empreses).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li