Paella de fruites

0
554

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

* ½ kg d’arròs
* Brou de verdures
* 1 ceba
* El suc d’1 llimona
* ½ cullerada de moscatell o vi dolç
* 1 cullerada de mel
* 1 plàtan
* 1 taronja
* 1 poma
* 2 rodanxes de pinya
* El suc d’1 taronja
* Oli d’oliva
* Sal

ELABORACIÓ

1.Daureu el plàtan sencer en una paella amb oli. Després, talleu-lo a rodanxes de 2 cm aproximadament. Cobriu-lo per sobre i per sota amb un drap de cuina i aixafeu-lo amb el palmell de la mà. Torneu-lo a la paella i daureu-lo volta i volta.
2. Prepareu en el mateix oli un sofregit amb la ceba picada fina. Quan estigui tendra, afegiu-hi la mel i barregeu-ho. Incorporeu-hi el got de vi dolç o moscatell i el suc d’una llimona i d’una taronja. Afegiu-hi l’arròs i seguiu barrejant. Agregueu-hi la poma pelada, tallada en quadradets petits i barregeu-ho 2 minuts.
3. Aboqueu-hi el brou de verdures i deixeu-ho coure 15 minuts. Tireu-hi la pinya tallada en triangles 5 minuts abans d’acabar la cocció, i 2 minuts abans de treure la paella del foc poseu-hi el galló de la taronja de forma decorativa. Retireu-ho del foc i poseu en forma radial els talls de plàtan prèviament fregits. Deixeu-ho reposar 5 minuts.

En aquesta recepta la protagonista és la fruita que, pel seu alt contingut en aigua, facilita l’eliminació de toxines del nostre organisme i ens ajuda a mantenir-nos ben hidratats. Són font gairebé exclusiva de vitamina C i, per tant, s’haurien de consumir un mínim de tres peces de fruita al dia, procurant que una d’elles sigui rica en vitamina C (cítrics, maduixes o meló).
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li