Paco Pérez i Mateu Casañas fan d’ambaixadors de la Costa Brava

0
736

Sis cuiners que sumen 11 estrelles Michelin van muntar un ‘showcooking’ per promocionar el gastroturisme gironí


 

El cuiner del restaurant Miramar de Llançà, Paco Pérez (que també té el Terra de Sant Feliu de Guíxols i l’Enoteca de Barcelona), i el cuiner de Compartir de Cadaqués, Mateu Casañas (que també té el Disfrutar a Barcelona), van ser dos dels tres cuiners catalans que van participar en el De Costa a Costa, una acció promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona que vol posicionar el litoral gironí com a destinació de turisme enogastronòmic. Més concretament, l’acte es va fer dimecres, 20 de març, a l’Hotel Arima de Sant Sebastià-Donosti. Va consistir en una doble sessió gastroexperiencial en què tres cuiners catalans (Paco Pérez, Mateu Casñas i Marc Gascons, dels Tinars de Llagostera) i tres de bascos (Paulo Airaudo, Álvaro Garrido i Sergio Ortiz de Zarate), que sumen un total d’11 estrelles Michelin, van elaborar un menú especial format per sis plats que alternaven receptes i productes d’ambdues costes, la gironina i la basca. El menjar es va servir en un showcooking en què es va recrear la subhasta de peix d’una llotja mediterrània. I els menús es van acompanyar amb productes agroalimentaris amb el segell de qualitat Girona Excel·lent i vins de la DO Empordà.

La sessió del migdia es va adreçar a una trentena de periodistes i prescriptors especialitzats en gastronomia del País Basc, Madrid i Barcelona; i la del vespre, a una trentena de professionals bascos d’agències especialitzades a programar viatges enogastronòmics, culturals i d’activitats a la natura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li