Òscar Pijoan: “El Mundial és, sense cap dubte, el meu gran objectiu, seria la guinda”

0
1065

Les obligacions universitàries no han impedit al jove regatista figuerenc Òscar Pijoan continuar sumant trofeus per a la seva vitrina d’èxits particulars. El darrer, la primera posició durant el Campionat de Catalunya per equips de classe Europe disputat a principis de març a aigües de Platja d’Aro


 

A principis de març et vas imposar al Campionat de Catalunya per equips, un dels teus principals objectius.
Sí, estic molt content, era quelcom que portava de cap des de principi de temporada. Amb el poc temps que em deixa la universitat per entrenar, estic realment molt satisfet d’aquest resultat, ja que no va ser gens fàcil. El nostre equip estava molt coordinat i això va facilitar l’àmplia diferència amb els rivals.

Més enllà d’aquest resultat, com valores la temporada?
En principi vaig tenint bones sensacions, els tècnics diuen que pel poc que entreno tinc molt bon feeling amb la navegació i la seva tècnica. El mar i la vela són la meva passió, és una passada i una sensació que és fa díficil d’explicar!

Quin objectiu et marques en aquesta temporada?
El Mundial és, sens cap dubte, el meu gran objectiu, seria la guinda. Aquests darrers anys he aconseguit obtenir els millors resultats de la flota nacional, llàstima que tot i els bons resultats veig clarament que obtenir un top-5 potser queda lluny: els equips nòrdics porten moltes hores i tenen una tècnica superior a la nostra. Per tant, avui en dia no sé si això és un somni llunyà, però no el deixo de banda tot i que la universitat és ara mateix la meva prioritat.

Aquest primer trimestre no has pogut ni competir ni entrenar per incompatibilitats universitàries. Això ha afectat molt el transcurs de la temporada?
Curiosament els resultats no han estat dolents, altres anys havia pogut entrenar més i els resultats no m’havien acompanyat tant. Enguany he començat millor, tant de bo la situació segueixi així.

Com veus el món de la vela actualment?
Quan vaig començar amb l’Optimist la crisi no afectava tant les famílies, aquest esport no deixa de ser minoritari i no apte per a moltes economies. En el meu cas tinc la sort que els meus pares m’han donat molt de suport econòmic i els clubs, des del Nàutic Llançà, el Balis i ara l’Estartit, sempre m’han ajudat. Això ho ha fet un xic més fàcil, però sens dubte no és un esport popular que faciliti a la gent gaudir del mar en una zona tan òptima com la Costa Brava.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li