Oriol Rabert: ‘Volem apostar fort per les categories sènior: no tenim una fita clara, però tampoc cap sostre’

0
1078

El Club Bàsquet Adepaf de Figueres ha passat balanç del mandat de 2016 a 2020, que ha suposat un creixement del club transversal: de 7 equips federats a 15, i de 76 fitxes federatives a 338; un increment econòmic del 61%; el doble de nombre de socis i la consolidació de projectes com la CEBA, el bàsquet inclusiu o les sinergies amb entitats basquetbolístiques de la contrada


Quina valoració fa d’aquest darrer mandat?
Hem crescut a tots els nivells. Des del punt de vista esportiu hem passat d’unes 80 fitxes, que són les que teníem fa sis anys, a unes 330 a finals de la temporada passada, incloent-hi tots els projectes: la CEBA, l’equip mixt… Pel que fa al vessant econòmic, també hem crescut: el club s’ha fet més gran i això ha comportat que hagi augmentat el pressupost, entre altres coses perquè també hem pogut incrementar bastant el volum de patrocinis o subvencions. Estem traient noves vies d’ingressos, en aquest sentit.

Des del punt de vista social l’Adepaf també ha fet un pas endavant.
Sí. L’any passat, durant el dinar social de la temporada, érem pràcticament unes 600 persones. I des de llavors hem afegit molts altres projectes, per la qual cosa quan tornem a celebrar-ne un altre, que ja es veurà quan podrà ser, hauríem d’estar al voltant del miler. Entenem que per una entitat esportiva totalment amateur com la nostra aquest seria un número espectacular.

Es pot créixer més des del vessant social?
Ara, a part dels equips federats, de la CEBA i del conjunt de jugadors amb diversitat funcional, també tenim un equip de veterans, actualment en stand-by, i un equip de bàsquet en cadira de rodes impulsat juntament amb Mifas. A partir d’aquí, tenim més projectes i hem de veure quins podem tirar endavant, el tema de la Covid ens limita molt. Potser haurem d’anar cap a un equip de joc virtual en línia, no tenim res definit però és un camp nou i hi ha molt camí per explorar.

L’evolució ha fet augmentar l’estructura del club, entenc.
Sí, l’organigrama s’ha fet molt gran. Entre junta, coordinadors, entrenadors, col·laboradors i delegats ara tenim unes setanta persones treballant per al club d’una manera o d’una altra. Això és com una petita empresa.

En aquest mandat heu establert vincles amb l’Albera-Peralada i el Castelló. Les sinergies entre els clubs del territori són més importants que mai, ara mateix?
Tan bon punt es pugui reprendre l’activitat no és que siguin importants, és que són imprescindibles. Des del punt de vista de les instal·lacions, tots sabem que a Figueres no hi cabem i ja fa temps que vam haver de sortir a fora, per la qual cosa estem eternament agraïts al Peralada i al Castelló per haver-nos cedit horaris de pistes, la qual cosa ens ha permès tenir un club viu. Sense això, no seríem viables com a club, perquè no té sentit fer un projecte de creixement i no poder-li donar continuïtat. Més enllà d’això, el fet de poder treballar amb aquestes aliances ajuda molt en fer les planificacions: per exemple, hem tirat endavant el projecte UCAP femení juntament amb el Peralada, que està essent un èxit, i si tot va bé i el Castelló s’hi afegeix oficialment d’aquí una temporada, probablement podrem fer una línia femenina completa de premini a sènior, un treball a tres bandes, entre els tres clubs. Això seria molt positiu.

Parlar de l’Adepaf, avui, també és parlar de la CEBA. Us esperàveu l’acceptació del projecte?
Teníem molt clar que el club havia de créixer des de la base. A partir d’aquí, vam estar tota una temporada sencera fent un treball de captació i recerca per les diferents escoles: la temporada següent vam començar amb quatre equips, vam anar evolucionant i l’any passat vam arribar a un límit amb una desena d’equips de Figueres i tres equips de pobles de la comarca. En total, hi havia uns 135 nens i nenes, pràcticament un club per si mateix.

I quin repte us marqueu per aquest nou mandat?
Un cop el virus ens permeti reprendre l’activitat d’una manera mitjanament oficial, la idea és seguir apostant per tots els projectes que tenim actualment, tant els esportius com els socials; reforçar les aliances amb el Peralada i el Castelló, i començar a apostar fort per les categories sènior. Històricament, l’Adepaf ha estat un equip molt potent, amb vinculacions amb el Bàsquet Girona i amb jugadors que van passar per aquí i que després van ser professionals o semiprofessionals, i intentarem que el sènior pugi cap a dalt. No tenim una fita clara pel que fa a una categoria concreta, però tampoc tenim cap sostre. Estem treballant molt bé amb les categories de formació, i això ens dona una bossa de jugadors joves que ens han de donar un futur molt esperançador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li