Orientació entre la terra i el mar

0
974

Aquest dissabte se celebra la quarta edició de la Rogaine del Cap de Creus, organitzada pels Aligots de Girona


Aquest pròxim dissabte, 27 de novembre, se celebra la quarta edició de la Rogaine del Cap de Creus, una prova organitzada pel club Aligots de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament del Port de la Selva i del Parc Natural del Cap de Creus.

L’activitat arriba amb dues modalitats de cursa diferents: una de curta, de 4 hores, i una altra de llarga, de vuit hores, amb horaris diürns i nocturns. Pel que fa a la prova més exigent, forma part del calendari de curses oficials de la Copa Catalana de Rogaine, així com del campionat Liga IbeRogaine, i és obligatori participar-hi en equips de dos, tres, quatre o cinc atletes. La prova més reduïda, resta oberta a participacions individuals o en equip, tot i que els corredors i corredores que competeixin en solitari no podran optar al podi. Totes les modalitats comparteixen fites i terreny de competició, tot i que en la prova curta l’extensió del mapa serà menor i, per tant, també disminuirà el número total de controls durant l’itinerari.

D’altra banda, la prova alt-empordanesa també englobarà diferents categories. Així, a la cursa llarga hi formaran part atletes de les categories Open, Junior, Veterans, Super-veterans i Ultra-veterans, mentre que a la prova curta hi haurà corredors i corredores de les categories Open i Individual.

LA ROGAINE. Més enllà de participar —i celebrar diversos èxits— arreu del país i també en àmbit internacional, els Aligots, on competeix entre altres el corredor d’Orriols Sergi Oliveras, també projecten una funció divulgativa. De fet, aquest divendres, abans de donar-se la sortida de la prova al cap de Creus, l’entitat esportiva oferirà una breu explicació de les nocions bàsiques d’aquest esport. Així, de ben segur que durant aquesta descripció els organitzadors detallaran que un Rogaine és una modalitat de navegació camp a través on els participants, amb l’ajuda d’un mapa i una brúixola, han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. En aquest sentit, aquests punts s’obtenen passant per uns controls ubicats en el terreny de competició i marcats en el mapa que serveix de referència per a trobar-los.

Es practica en equips —dos, tres, quatre o cinc persones—, que han d’anar juntes durant tota la prova. Cada membre de l’equip disposa d’un mapa, generalment elaborat específicament per a la prova en qüestió, on hi ha representat el terreny de competició. En aquest mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts segons la dificultat física o tècnica per accedir-hi.

El mapa ofereix múltiples itineraris, però l’elecció estratègica final s’haurà de prendre tenint en compte les capacitats físiques i tècniques de l’equip. Per tant, els conjunts poden adaptar-se a la dificultat de cada ruta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li