Oportunitats vora la vinya

0
735

Un total de quinze persones en situació d’atur es formen com a auxiliars de vinya a la DO Empordà


La DO Empordà també és sinònim d’oportunitats laborals. En concret, quinze persones en situació d’atur de l’Alt Empordà s’estan formant com a auxiliars de vinya als cultius locals, en el marc d’una iniciativa impulsada per la Fundació Oscobe i el Consell Regulador de la denominació empordanesa. Aixoplugada pel Programa Incorpora de la Fundació ‘La Caixa’, el projecte té l’objectiu d’assolir l’empoderament i el desenvolupament dels participants per a la seva incorporació posterior al món laboral.

La formació s’estructura en tres fases. Així, existeix una primera fase de treball de competències transversals i digitals dels alumnes, etapa que s’ha dut a terme al Centre Cívic de Mollet de Peralada. La segona fase és de formació tècnica d’auxiliar de vinya, amb un total de 75 hores, que s’està realitzant a les instal·lacions del celler La Vinyeta de Mollet de Peralada i que imparteix l’enginyer agrònom Eduard Muixach. Finalment, la tercera fase consistirà en 100 hores de pràctiques no laborals en empreses del sector de la comarca.

El conveni signat entre Oscobe i el Consell Regulador de la DO Empordà permetrà als cellers acollir les persones formades i amb interès per incorporar-se al sector vinícola. El programa compta amb el suport d’una persona tècnica que realitza el procés d’acompanyament a les persones i a les empreses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li