Operatiu policial a la Marca de l’Ham per foragitar-ne els ocupes sense papers

0
691

Els agents van identificar 53 persones, i es van iniciar els trĂ mits per expulsar-ne 15, una de les quals de manera urgent


HORA NOVA ho va avançar la setmana passada, i la imminència que vam proclamar ha sigut ben real. Dimecres la Policia Nacional va liderar un operatiu al barri de la Marca de l’Ham de Figueres per intentar posar fi a les ocupacions il·legals d’habitatges. Amb el suport de la Guàrdia Urbana, els agents espanyols van fer diversos controls en matèria d’estrangeria (que és de la seva estricta competència) a les cases ocupades que hi ha al barri. Uns immobles que en l’últim mes i mig han tornat a ser focus de conflictes i de disturbis.

La mesura s’emmarca en la reunió que el regidor de Seguretat, Pere Casellas, va mantenir fa dues setmanes amb la subdelegació del Govern espanyol per abordar les problemàtiques que hi ha a la zona. Tal com va avançar aquest periòdic, després que la Guàrdia Urbana hi fes diverses identificacions, Casellas ja va manifestar al ple de la setmana passada que havien posat en coneixement del cos policial que en aquests habitatges hi vivien persones en situació irregular.

Durant l’operatiu de dimecres, els agents van identificar 53 persones. I com a resultat d’aquestes identificacions, es va incoar un expedient preferent d’expulsió per estada irregular, i es van lliurar 14 citacions a ciutadans perquè es personin a la comissaria local per a la incoació d’expedients ordinaris de sortida obligatòria.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Figueres també ha començat els tràmits per instar la propietat de l’edifici que hi ha al número 10 del carrer Taure (a la mateixa Marca de l’Ham) a tapiar-ne les obertures per també foragitar-ne els inquilins. En aquest cas, les autoritats locals han constatat que no només hi viuen en condicions molt «insalubres», sinó que també aprofiten l’edifici per al tràfic o consum de drogues. Per això el passat 14 d’octubre es va publicar un edicte perquè es procedeixi «sense més demora» a tancar els accessos de la construcció. Si els propietaris no ho fan, s’enfronten a pagar multes d’entre 300 i 3.000 euros, i ho executarà l’Ajuntament subsidiàriament. Segons fonts municipals, però, la Sareb dona un valor comercial a l’edifici i té previst procedir a les desocupacions tan bon punt n’assumeixi la titularitat legal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li