Operatiu antidroga al carrer Pujades amb 4 detinguts i 2.370 plantes comissades

0
892

Només dos dels 24 pisos de l’edifici tenien la llum regularitzada, la resta de les connexions estaven punxades il·legalment


El frau elèctric i les operacions antidroga no s’acoten només a la zona oest de Figueres. Dijous de la setmana passada a primera hora del matí un importat dispositiu policial es desplegava al carrer Pujades. La intervenció es va saldar amb 4 persones detingudes i el decomís de 2.370 plantes de marihuana.

LA INVESTIGACIÓ. Els mossos van detectar la possible existència d’una plantació indoor i diverses connexions il·legals de llum a l’edifici investigat. S’hi escoltaven sorolls d’aire condicionat, ventiladors, extractors i una forta olor de marihuana. L’operatiu va comptar amb la col·laboració de l’ARRO, la Unitat d’Investigació i de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Figueres, la companyia elèctrica i la Guàrdia Urbana.

FRAU ELÈCTRIC. Durant l’operatiu els agents van fer vuit entrades i registres. Totes en el mateix edifici, que té 24 habitatges. La companyia elèctrica va detectar que només dos dels comptadors estaven regularitzats i que la resta de les connexions estaven punxades. A més, algunes d’elles mostraven un elevat consum de llum per l’ús d’aparells destinats al cultiu. De fet, segons van informar els Mossos, el consum defraudat en aquests pisos és l’equivalent al consum anual de 85 habitatges.

PISOS DE CULTIU. Els escorcolls en set habitatges van posar al descobert punts preparats per al cultiu de marihuana. La policia hi va trobar plantacions i en total es van intervindre més de 2.000 plantes. També 146 focus, 146 transformadors, aparells d’aire condicionat i altres estris destinats al cultiu d’aquesta droga.

Per aquests fets, els agents van detenir quatre persones. Es tracta de dues dones de 21 i 45 anys i dos homes de 21 i 24 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

Dels quatres arrestats, dos tenen antecedents i destaca que una de les detingudes té múltiples antecedents. Les quatre persones van ser retingudes a la comissaria a l’espera de les declaracions davant l’autoritat judicial competent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li