Onze municipis de l’Alt Empordà no van presentar els comptes del 2017 a temps

0
1265

En els últims tres anys, a la comarca hi ha hagut 43 incompliments en aquest sentit, un dels valors més alts de tot Catalunya


Un total d’11 municipis de la comarca no van presentar a temps les dades sobre el retiment del compte general del 2017. Així ho ha anunciat la Sindicatura de Comptes de Catalunya, en unes dades que ha publicat pocs dies abans que acabi el termini per presentar la documentació corresponent al 2018 (per llei, tots els ens locals han d’enviar els seus comptes anuals a la Sindicatura abans del 15 d’octubre de l’any següent al del tancament de l’exercici).

Amb aquests valors, l’Alt Empordà està entre les deu comarques de Catalunya amb el nombre més alt de municipis «incomplidors» del 2017 (és la setena), i ocupa el sisè lloc del rànquing si es tenen en compte les dades dels tres darrers exercicis. Per contextualitzar aquestes dades, però, cal tenir en compte que és la comarca amb més municipis (i, per tant, més administracions locals) de tot Catalunya.

Els onze pobles que no van presentar el compte general del 2017 en el termini fixat per llei són Bàscara, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Garriguella, Maçanet de Cabrenys, Pontós, Portbou, la Selva de Mar, Terrades i Vilafant. D’aquests, però, nou ja els han tramès (ho van fer amb retard), mentre que els altres dos (Cadaqués i Pontós) a l’hora de tancar aquesta edició encara no ho havien fet.

Si es tenen en compte les dades dels últims tres exercicis, tres d’aquests municipis han incomplert els terminis en les tres ocasions (Cantallops, Portbou i Vilafant). I Terrades i Boadella i les Escaules són els únics tardans primerencs. Entre el 2015 i el 2017 a l’Alt Empordà hi ha hagut un total de 43 incompliments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li