Onze empreses de la comarca es gestionaran els seus propis residus

0
1477

Participaran en una prova pilot de pagament per generaciĂł de residus impulsada pel Consell Comarcal de l’Alt EmpordĂ 


Un total d’onze empreses de l’Alt Empordà participaran en una prova pilot de pagament per generació de residus que ha impulsat el Consell Comarcal (amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya). L’objectiu és que els comercials o industrials cobreixin directament les despeses que suposa la generació i el tractament dels seus residus, i no utilitzin els contenidors municipals i abonin les taxes d’escombraries als ajuntaments.

Aquesta no sol ser una opció habitual. Però durant el mes de març tècnics de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal es van reunir amb diverses empreses i els ajuntaments de Sant Pere Pescador i de Capmany per posar-hi en marxa aquesta prova pilot. El pagament per generació, que ja s’aplica en molts països, es basa en el fet que l’usuari assumeix els costos dels residus que ell mateix genera i diposita al contenidor. La seva implantació provoca una reducció i, alhora, un millor reciclatge dels residus. Les empreses que s’han adherit voluntàriament a la prova disposaran d’uns contenidors identificats amb un adhesiu, rebran una factura fictícia mensual i visites del tècnic, que observarà i valorarà in situ les pràctiques dels treballadors amb l’objectiu de proposar millores.

Els participants seran Càmping El Riu, Càmping L’Àmfora, Càmping La Ballena Alegre, Càmping Las Palmeras, Càmping Les Dunes, Càmping Aquarius, Càmping La Gaviota, J. Pairó SA, Pere Guardiola SL, Casa de Colònies Els Estanys i Grup Oliveda. Al llarg del mes d’abril es faran jornades formatives de bones pràctiques en prevenció de residus als seus treballadors. I a partir del maig començarà la quantificació dels residus de cada empresa i la valoració mensual del pagament per generació. Es preveu que la prova acabi al mes de desembre amb una valoració de resultats i l’elaboració del model d’establiment de taxes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li