Onada solidĂ ria per la Paula

0
1923

El futbol alt-empordanès, catapultat pel Cabanes, s’ha bolcat per ajudar la Paula, una nena malalta de Figueres


 

El futbol modest de la comarca alt-empordanesa ha esdevingut un motor potent i precís perquè la Paula, una nena de Figueres d’un any que ha estat recentment operada d’una greu lesió al cap, pugui comptar amb una ajuda externa per seguir un costós tractament de nou mesos a Barcelona.

Tot plegat es va gestar a principis d’abril des de la Unió Esportiva Cabanes, club en el qual la mare de la petita, Raquel López, hi havia actuat de jugadora i entrenadora. Des de l’entitat groc-i-negre van proposar celebrar per dimarts vinent, 1 de maig, una jornada de futbol solidari, una idea que amb el temps s’ha anat fent cada vegada més gran i palpable.

«La idea inicial era fer una activitat entre nosaltres per intentar ajudar al màxim possible, però amb el pas dels dies l’acte ha anat crescut molt, no ens ho esperàvem», explica el tècnic del Cabanes masculí, Fran Lara. El seu equip, precisament, protagonitzarà un dels plats forts de la jornada solidària, quan s’enfrontarà amb un combinat de jugadors del grup 30 de Quarta Catalana –el grup alt-empordanès– que comptarà amb la col·laboració de tots els equips del grup. «La gent s’hi ha posat molt al costat, tot aquest suport gratifica molt, nosaltres només volem ajudar», afegeix el tècnic, que afegeix que més enllà del partit, el més important és que l’assistència al camp sigui gran i això permeti ajudar la Paula i els seus pares, la Raquel i en Juanma Rojas, Chicho, l’actual tècnic del Vilafant. L’entrada solidària valdrà un euro i servirà també per veure altres partits, com un torneig de prebenjamins o el partit entre el Cabanes B cadet i el Gurb, a més de diferents sortejos.

SUPORT A TOTES BANDES. L’onada solidària per la Paula ha traspassat també el territori alt-empordanès. En aquest sentit, la mateixa Federació Catalana de Futbol ha mostrat el seu absolut suport a favor de la iniciativa, mentre que molts col·legiats del Col·legi d’Àrbitres s’han ofert per xiular el partit de dimarts vinent.

A més, la jornada solidària impulsada des del club cabanenc també ha rebut el suport de l’Oncolliga. Núria Tubau, voluntària de l’entitat benèfica i antiga regidora de Cabanes, ho detalla: «Hi ha un treball organitzatiu des de moltes bandes, a l’Oncolliga col·laborem amb sortejos i altres activitats». «La idea és que vingui molta gent, això és el més important. Han sortit altres iniciatives paral·leles, però primer de tot ens hem de centrar en el dia 1 de maig, perquè tot surti bé», remarca Tubau.

La iniciativa, que s’ha divulgat massivament a través de les xarxes socials, també està oberta a totes aquelles persones que no puguin assistir el dia 1 a la jornada solidària a Cabanes. En aquest cas hi ha un compte obert –ES54 2100 0370 85 010069 8539– per fer els donatius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li