Onada de calor per tota la setmana

0
930

Calor asfixiant fins a l’hora de dinar i tempestes a la tarda. Aquesta ha estat la tònica de la setmana, fins al punt de comparar-ho al temps del mes d’agost, un dels comentaris més generalitzats d’aquests dies. “L’onada de calor ens durarà fins diumenge, moment en el qual ja començaran a baixar les temperatures. Malgrat el que sembla, es tracta d’un fet habitual en aquesta època de l’any”, assegurava ahir Ferran Pou, responsable de l’Estació Meteorològica de Figueres.
L’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica ha fet pujar les temperatures arreu del país, on en alguns punts poden fregar els 40 graus. A l’Alt Empordà, però, no es creu que pugin per sobre dels 35 graus.
El Servei Meteorològic de Catalunya va emetre dimarts un avís sobre l’onada de calor que afectarà Catalunya entre aquest dimecres i divendres. Per la seva part, la Direcció General de Protecció Civil va activar, a les tres de la tarda de dimarts, la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per aquesta onada de calor.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li