‘Oficis per a la Comunitat’ dibuixa un futur menys negre per a les persones a l’atur

0
1103

El projecte  neix amb l’objectiu de crear llocs de treball a la mateixa administració comarcal per a famílies afectades per la crisi econòmica


L’àrea de Benestar, amb el suport de Promoció Econòmica, del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha presentat una nova convocatòria del projecte Oficis per a la Comunitat: noves oportunitats per sortir de la crisi. Aquesta iniciativa pretén activar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. El projecte neix amb l’objectiu de crear llocs de treball a la mateixa administració comarcal per a famílies afectades per la crisi econòmica i d’aquesta manera beneficiar a la població més vulnerable.

Els destinataris que poden formar part d’aquest projecte social han de ser persones aturades de llarga durada o que hagin participat en programes similars. Tal com informen els impulsors, han de ser més grans de 30 anys, amb fills a càrrec i que la unitat de convivència no percebi ingressos o que aquests siguin inferiors al salari mínim interprofessional -el sou mínim mensual del 2017 és de 707,60€-.

NOVES OPORTUNITATS. El projecte crearà quatre llocs de treball a la comarca: dos places en un dispositiu existent -Brigada d’Emergència-, i dos llocs més com a personal de suport en l’àmbit dels serveis socials bàsics. D’aquesta manera el projecte involucra la figura del treballador entre iguals, conegut com a peer support workers. Un terme basat en les interaccions socials i els coneixements dels col·lectius en situació de precarietat que s’incorporen en programes per a la comunitat.

El projecte inclou estratègies de seguiment de les persones ocupades. Hi ha donat suport entitats socials com Càritas i Creu Roja i també les àrees de serveis socials dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, Roses i l’Escala.

Cristina Baena: ‘Amb el projecte te n’adones que ho pots aconseguir’

Cristina Baena és una advocada barcelonina de cinquanta anys que va deixar la capital per tractar els problemes de salut de la seva filla a l’Empordà, concretament a Colera. La Cristina explica a HORA NOVA que el projecte Oficis per la Comunitat, que va impulsar el Consell Comarcal el 2015, va canviar-li la vida. “Vaig veure llum i em va ajudar a confiar en mi mateixa i a tirar endavant amb tot”. La Cristina, amb l’arribada de la crisi va passar una llarga temporada a l’atur. Tot hi haver buscat feina durant temps i haver tocat la porta a diferents empreses de la zona, no va aconseguir-ne. Baena pensa que l’edat va ser un dels impediments pel que no l’agafaven als llocs de feina que es presentava.

Quina era la seva situació abans de conèixer el projecte Oficis per la Comunitat?
He estat més cinc anys a l’atur i va arribar un punt que la meva situació i la de la meva filla començava a ser complicada, jo treballava netejant algunes cases del poble però tot i així la meva mare m’havia d’ajudar econòmicament. He passat moments difícils i he estat molt baixa d’autoestima.

Fins que un dia vaig trobar aquest projecte i vaig decidir presentar-m’hi i em va canviar la vida.

En quin sentit?
Amb aquest projecte del Consell Comarcal a banda d’oferir feina, d’informadora social ens van formar per al món laboral actual. A més, ens van donar molt de suport social i humà.A banda de treballar i sentir-me realitzada, la plantilla vam rebre xerrades per millorar la part personal i a mi em va anar molt bé per guanyar empenta, ja que havia passat una temporada complicada. Les tècniques de Serveis Socials em van ensenyar a trobar els meus punts forts i a tirar endavant. Vaig guanyar tanta confiança que vaig presentar-me a totes les convocatòries d’administració pública que sortien.

I finalment l’esforç ha vist la seva recompensa.
Des de fa una setmana treballo a l’Ajuntament de Roses, d’auxiliar administrativa, i això ha sigut una nova oportunitat per a la meva filla i per a mi. Estic molt contenta i amb moltes ganes de treballar. M’he sentit molt bé amb les companyes i m’ajuden en tot el que necessito per aprendre.

Sembla que l’Empordà ha sigut positiu per a vostè i la seva filla.
Finalment tot comença a anar bé. He d’estar contenta perquè ara tinc feina fins al desembre i això em dóna seguretat. I si s’acaba aquesta feina, sé que durant aquests mesos hauré guanyat experiència i força per continuar buscant noves oportunitats. Estic molt agraïda al Consell Comarcal i també a l’Ajuntament de Roses per haver-me donat l’empenta que necessitava per tirar endavant. Continuaré estudiant perquè amb aquest projecte te n’adones que ho pots aconseguir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li