Ofereixen a privats presentar projectes a fons europeus

0
403

L’Ajuntament de Roses presenta les bases i accions de treball que, amb la implicaciĂł del sector pĂşblic, privat i ciutadania, han de permetre iniciar les passes necessĂ ries en matèria energètica que corresponen al municipi per responsabilitat ambiental, social i econòmica


L’Ajuntament de Roses ha redactat un Pla Estratègic de Transició Energètica en l’àmbit de la Promoció Econòmica. Es tracta d’un estudi que presenta les bases i accions de treball que, amb la implicació del sector públic, privat i ciutadania, han de permetre iniciar les passes necessàries en matèria energètica que corresponen al municipi per responsabilitat ambiental, social i econòmica. Així mateix, estableix els mecanismes perquè el procés de transició permeti obtenir rendibilitats per a tots els sectors productius de la vila i posicionar Roses com a destinació.

L’estudi, que ha comptat amb la participaciĂł de mĂ©s 60 empreses locals, fixa sis programes que tenen un pla de treball a 5 anys vista (tot i que es fixa el 2030 com a mĂ xim horitzĂł). Es tracta de Model i accions de gestiĂł; Sector TurĂ­stic; Sector Econòmic (indĂşstria, comerç, serveis, agroalimentari…); Espais PĂşblics; HUB TransiciĂł marĂ­tima, i Ciutadania, educaciĂł i transferència. En total, aquests projectes es detallen en 46 accions concretes, algunes de les quals ja s’estan executant.

L’Ajuntament ha presentat el projecte «Transició energètica en el sector turístic i HUB Marítim: la transició energètica com a eina de reactivació sectorial» als Fons Europeus de reactivació post-Covid «Next Generation». I ara ha obert a empreses i ciutadania la possibilitat de presentar els seus potencials projectes de transició energètica (han de ser a 5 anys vista) per tal d’incorporar-los a aquesta oportunitat de finançament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li