Ocupen el bar de l’antic camp de futbol del Far per tercer cop en nomĂ©s sis mesos

0
1097

L’Ajuntament de Figueres, llogater del recinte on hi ha l’immoble, ha posat en marxa un nou expedient de desallotjament


L’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa un nou expedient per intentar desallotjar l’immoble que hi ha al recinte de l’antic camp de futbol del Far, a l’avinguda Vilallonga. Es tracta de la caseta que havia sigut el bar de l’equipament, i que en els Ășltims sis mesos ha estat ocupada per almenys tres grups de persones diferents. Els terrenys sĂłn propietat de l’Asil Vilallonga FundaciĂł Privada, perĂČ com que a l’abril del 2019 va signar un conveni de lloguer amb l’Ajuntament (que recordem que hi va fer les obres d’adequaciĂł necessĂ ries per convertir-los en un aparcament pĂșblic durant 10 anys), Ă©s l’AdministraciĂł municipal qui ara s’ha de fer cĂ rrec d’aquests trĂ mits.

El primer expedient de desallotjament es va posar en marxa el juny d’aquest 2021, quan la GuĂ rdia Urbana va detectar que s’hi havia instal·lat un home de nacionalitat espanyola. En aquell cas, l’ocupa va marxar de manera voluntĂ ria. PerĂČ a finals d’agost la policia municipal va detectar que el local tornava a estar ocupat, en aquest cas, per un marroquĂ­ de 40 anys. Les finestres continuaven tapiades, perĂČ l’inquilĂ­ havia trencat el pany de la porta i, a dins, hi tenia diversos matalassos, cadires, begudes i menjar. AixĂČ sĂ­, ni aigua ni llum.

La persona en qĂŒestiĂł va rebutjar l’ajut dels Serveis Socials i inicialment es va negar a marxar argumentant que no tenia lloc on viure. Davant d’aquesta situaciĂł, es va activar el segon expedient de desallotjament.

PerĂČ al setembre, arran d’una nova visita, la GuĂ rdia Urbana va saber que l’immoble estava ocupat per cinc persones diferents (tres homes i dues dones, tambĂ© de nacionalitat marroquina). I que, a mĂ©s, en un magatzem que hi ha al lateral del mateix camp tambĂ© hi vivien tres homes mĂ©s. Per aixĂČ s’ha activat un tercer expedient de desallotjament.

Durant el ple de la setmana passada, quan l’equip de govern va donar compte d’aquests trĂ mits, el regidor no adscrit Miquel FernĂĄndez va proposar que, tenint en compte la problemĂ tica, quan els nous inquilins hagin marxat s’enderroqui la construcciĂł. I va aprofitar per recordar la seva proposta d’habilitar un aparcament per a autocaravanes al recinte del camp per treure mĂ©s rendibilitat de l’espai.

Tal com va recordar l’alcaldessa, AgnĂšs LladĂł, al mateix ple, el d’aquesta finca Ă©s el lloguer mĂ©s car que paga l’Ajuntament a data d’avui. «Un total de 50.000 euros l’any, perquĂš sigui utilitzat per 8, 9 o 10 cotxes, quan tĂ© una capacitat de 394 vehicles», va lamentar LladĂł. I va recordar que es tracta d’un terreny que «evidentment no revertirĂ  sobre el propi Ajuntament», de manera que «hem d’anar molt en compte amb la inversiĂł que hi fem per poder-la amortitzar». AixĂČ no obstant, l’alcaldessa tambĂ© va assegurar que «estudiarem els costos que pot suposar i, a partir d’aquĂ­, mirarem de fer un compte de resultats, de guanys i pĂšrdues, i a veure si ho podem portar a terme».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li