Ocupacio del 85% pel pont de Sant Joan però les previsions pel juliol són molt baixes

0
442

L’ocupació al litoral gironí durant aquest pont de Sant Joan de quatre dies s’ha situat entre el 80 i el 90%. Així ho ha explicat el gerent de l’associació d’hotelers Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que ha destacat que bàsicament el turisme ha estat nacional i espanyol i que hi ha hagut ‘molt poca’ afluència de turistes estrangers. Sabrià també ha explicat que l’ocupació ha estat fruit del pont llarg i no pas per l’inici de vacances, i a més ha dit que les previsions per aquest mes de juliol són ‘molt baixes’ ja que se situen al 25%, quan normalment ja haurien de sobrepassar el 50%. Tot i això, Sabrià augura que les xifres canviaran perquè actualment han augmentat les reserves d’última hora.

Segons ha explicat el gerent de l’associació d’hotelers Costa Brava Centre, Martí Sabrià, aquests quatre dies de pont han fet que l’ocupació al litoral gironí s’hagi situat entre el 80 i el 90%, depenent de les poblacions i la categoria dels hotels. Als municipis d’interior, l’ocupació ha estat més baixa, segons el mateix Sabrià, ja que en aquesta època de l’any la gent busca ‘platja i sol’.

Sabrià ha destacat que les xifres d’aquest Sant Joan ‘alegren’ el panorama que han viscut fins ara, ja que ha estat una primavera ‘molt dura’ amb ocupacions ‘molt baixes’ per culpa del mal temps, quan hi hauria d’haver hagut molt més trànsit de turistes.

D’altra banda, el gerent de l’associació d’hotelers Costa Brava Centre ha explicat que durant el pont de Sant Joan hi ha hagut poca afluència de turisme internacional i, bàsicament, hi ha hagut moviment de turisme nacional i espanyol. Sabrià espera que amb l’inici de les vacances a Holanda, d’aquí una setmana, i amb les de França, d’aquí quinze dies, s’incrementi la presència de turistes estrangers a tots els municipis del litoral gironí.

Sabrià s’ha mostrat preocupat per les ‘baixes’ previsions que hi ha de cara al mes de juliol, ja que se situen només entre el 25 i el 30%, quan normalment a aquest alçades haurien de sobrepassar el 50%. Tot i les baixes xifres, Sabrià augura que la tendència canviï ja que, segons ha explicat, cada vegada la gent compra més a última hora i, per aquest motiu, és més ‘difícil’ fer previsions.

Tal i com ha explicat Sabrià , quinze dies abans del pont de Sant Joan encara no hi havia reserves fetes i, en qüestió de dies, es van començar a fer totes de cop.

Sabrià també ha explicat que aquest mes d’agost les previsions no són ‘tan dolentes’ perquè ja hi ha el 50% de les reserves fetes. A més, el gerent de l’associació d’hotelers Costa Brava Centre ha destacat que, a causa de la conjuntura econòmica actual, el turisme nacional opta per no moure’s del territori i viatjar molt més a prop. Igualment, tots aquells que tenen segones residències decideixen quedar-se al litoral gironí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li