Obres, postals d’estiu i de tardor

0
2058

Aquesta setmana començaran les tasques de millora dels accessos a l’estació i a les cruïlles del carrer del Migdia


 

Després d’un estiu amb imatges d’obres -algunes acabades i altres per ultimar- la tardor figuerenca també estarà ambientada pels sorolls de les màquines perforadores i els estris de paleta. En qüestió de mobilitat, és possible que algun conductor vagi de dret a la plaça de l’antic Escorxador a aparcar a la zona blava. Veurà, però, que aquest estacionament regulat ha desaparegut. Amb polèmiques o queixes al marge, les actuacions solen millorar la trama urbana i es tracta que la ciutat les assumeixi i, després, en tregui el màxim profit.

PLAÇA DE L’ESTACIĂ“. Aquesta setmana s’afegeix una nova actuaciĂł als escenaris d’obres de Figueres. Es tracta de la millora i l’adequaciĂł dels accessos a l’estaciĂł del tren convencional i de les cruĂŻlles del carrer del Migdia. Es tracta dels encreuaments amb els carrer Sud, Riumors i FortiĂ . Totes aquestes actuacions s’emmarquen amb la millora de l’entorn del carrer del Migdia, que va comportar la incorporaciĂł del nou carrer de Joan Arderius i l’habilitaciĂł posterior d’aparcament. Ara es renovaran i milloraran les cruĂŻlles i les voreres en mal estat o sense urbanitzar.

SECTORS. L’obra es dividirà en cinc zones. La primera serà l’adequació de l’accés per a vianants a l’estació de trens. El sector 2 inclou tot l’entorn del carrer Sud entre el carrer de Joan Arderius i el carreró d’accés a l’aparcament del Mercadona. El sector 3 correspon a l’actuació entre el carrer Sud i el Riumors, el 4 centrarà la tasca al carrer Fortià entre Arderius i la cruïlla amb el carrer del Migdia, i el sector 5 acabarà amb els treballs de millora de l’encreuament dels carrers Migdia i Riumors.

CALENDARI. L’execució dels treballs s’hauria d’iniciar aquest dijous i la durada aproximada seria de 18 setmanes. Les actuacions han estat adjudicades a Exacavacions Empordà per 304.889 €.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li