Obres d’urbanització a la plaça del Ramal de Llers

0
805

Els treballs, que es financen amb l’1% cultural de la Generalitat, tenen un pressupost total de 258.000 euros: d’aquests, 108.000 euros els assumirà la Generalitat i 150.000 l’Ajuntament


L’Incasòl ha iniciat les obres d’urbanització a la plaça del Ramal de Llers. Els treballs, que es financen amb l’1% cultural de la Generalitat, tenen un pressupost total de 258.000 euros. D’aquests, 108.000 euros els assumirà la Generalitat i 150.000 l’Ajuntament.

L’àmbit d’actuació comprèn part de l’àrea circumscrita al jaciment arqueològic del recinte emmurallat de la Força de Llers, concretament la plaça del Ramal. Amb el projecte s’urbanitzarà l’espai públic amb una única plataforma que suavitzarà el pendent de l’àrea afectada, i beneficiarà així la seva funcionalitat i la celebració de petits esdeveniments. A més, es prioritzarà l’ús de la plaça per a vianants afavorint també l’accés al nucli medieval i al castell.

Els treballs, que ja han començat, consisteixen en l’arrencada i l’enderroc de paviments i mobiliari existent, el replanteig general de nivells, i la renovació de les instal·lacions i serveis existents (sanejament, aigua, electricitat, telefonia, previsió de gas, enllumenat públic i reg). Així mateix, també es preveu la creació d’un nou graonat, amb una nova pavimentació en quadrícula, combinant diferents paviments de formigó i de lloses de pedra granítica, i la reparació dels murs existents. La direcció d’obra l’assumeixen Marc Manzano i Xavier Mora i ha estat adjudicada a l’empresa Rubau Tarrés, SAU.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li