Obres de millora a diversos centres

0
2121

La mĂ©s destacada Ă©s la de l’escola Puig Segalar de Viladamat, on s’han invertit vora els 240.000 euros per construir dues aules noves que han permĂšs acabar la segona fase del centre


 

L’Alt EmpordĂ  començarĂ  el curs 2018-2019 sense cap escola ni institut de nova construcciĂł, perĂČ les negociacions per millorar les instal·lacions continuen en molts centres. De moment, el Departament d’Ensenyament nomĂ©s ha confirmat que s’estĂ  redactant el projecte bĂ sic per edificar la nova escola Josep de Ribot i Olivas a Vilamalla. PerĂČ ha aprofitat l’estiu per fer inversions importants en diversos municipis.

La mĂ©s destacada Ă©s la de l’escola Puig Segalar de Viladamat, on s’han invertit vora els 240.000 euros per construir dues aules noves que han permĂšs acabar la segona fase del centre. Paral·lelament, a l’escola Teresa de PallejĂ  de FortiĂ  s’hi ha instal·lat un mĂČdul prefabricat nou (que ha costat 48.653,59 euros) i s’hi ha fet una reforma interior per adequar els lavabos i l’escala d’accĂ©s a la planta del pis (69.335,70 euros). TambĂ© s’han fet obres a l’escola Sant Jaume de Portbou, on s’ha substituĂŻt la coberta de la planta flotant (amb un cost de 72.962,27 euros); i a la Vallgarriga de Sant Miquel de FluviĂ , on s’han adaptat la rampa i el bany (18.773,21 euros).

Pel que fa als instituts, al Cendrassos de Figueres s’hi han invertit 78.895,89 euros per canviar les fusteries de les aules de batxillerat i cicles. I al Deulofeu, 63.560,39 euros mĂ©s per redistribuir i adequar l’antiga casa del conserge (que a partir d’ara albergarĂ  la biblioteca). A l’Illa de Rodes de Roses s’hi ha instal·lat un mĂČdul prefabricat (38.181,16 euros), i a l’INS La Jonquera s’hi han suprimit les barreres arquitectĂČniques del pati (33.667,16 euros).

Paral·lelament, molts ajuntaments tambĂ© han millorat els seus equipaments educatius, en alguns casos amb la col·laboraciĂł de les AMPAs. Pintura de parets, adequaciĂł de serveis o remodelaciĂł de patis sĂłn nomĂ©s alguns dels treballs que s’han fet en desenes d’escoles i instituts de l’Alt EmpordĂ . És el cas, per exemple, de BorrassĂ , on el consistori ha executat diverses actuacions a l’escola Sant Andreu.

Els treballs, que han anat a cĂ rrec de la brigada municipal, han completat el projecte d’ampliaciĂł iniciat l’any passat amb la construcciĂł de dues aules noves. Enguany s’hi ha construĂŻt una vorera d’accĂ©s a aquestes aules, s’hi ha reordenat l’espai de jocs, s’hi ha desplaçat el sorral i s’hi ha instal·lat una pĂšrgola al pati, entre altres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li