Obres de millora a diversos centres

0
1789

La més destacada és la de l’escola Puig Segalar de Viladamat, on s’han invertit vora els 240.000 euros per construir dues aules noves que han permès acabar la segona fase del centre


 

L’Alt Empordà començarà el curs 2018-2019 sense cap escola ni institut de nova construcció, però les negociacions per millorar les instal·lacions continuen en molts centres. De moment, el Departament d’Ensenyament només ha confirmat que s’està redactant el projecte bàsic per edificar la nova escola Josep de Ribot i Olivas a Vilamalla. Però ha aprofitat l’estiu per fer inversions importants en diversos municipis.

La més destacada és la de l’escola Puig Segalar de Viladamat, on s’han invertit vora els 240.000 euros per construir dues aules noves que han permès acabar la segona fase del centre. Paral·lelament, a l’escola Teresa de Pallejà de Fortià s’hi ha instal·lat un mòdul prefabricat nou (que ha costat 48.653,59 euros) i s’hi ha fet una reforma interior per adequar els lavabos i l’escala d’accés a la planta del pis (69.335,70 euros). També s’han fet obres a l’escola Sant Jaume de Portbou, on s’ha substituït la coberta de la planta flotant (amb un cost de 72.962,27 euros); i a la Vallgarriga de Sant Miquel de Fluvià, on s’han adaptat la rampa i el bany (18.773,21 euros).

Pel que fa als instituts, al Cendrassos de Figueres s’hi han invertit 78.895,89 euros per canviar les fusteries de les aules de batxillerat i cicles. I al Deulofeu, 63.560,39 euros més per redistribuir i adequar l’antiga casa del conserge (que a partir d’ara albergarà la biblioteca). A l’Illa de Rodes de Roses s’hi ha instal·lat un mòdul prefabricat (38.181,16 euros), i a l’INS La Jonquera s’hi han suprimit les barreres arquitectòniques del pati (33.667,16 euros).

Paral·lelament, molts ajuntaments també han millorat els seus equipaments educatius, en alguns casos amb la col·laboració de les AMPAs. Pintura de parets, adequació de serveis o remodelació de patis són només alguns dels treballs que s’han fet en desenes d’escoles i instituts de l’Alt Empordà. És el cas, per exemple, de Borrassà, on el consistori ha executat diverses actuacions a l’escola Sant Andreu.

Els treballs, que han anat a càrrec de la brigada municipal, han completat el projecte d’ampliació iniciat l’any passat amb la construcció de dues aules noves. Enguany s’hi ha construït una vorera d’accés a aquestes aules, s’hi ha reordenat l’espai de jocs, s’hi ha desplaçat el sorral i s’hi ha instal·lat una pèrgola al pati, entre altres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li