Obligaran els amos a prendre mesures per evitar ocupacions

0
861

Han encarregat un estudi a la Fundació SER.GI per radiografiar els pisos ocupats, que calculen que són més de 200


 

L’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament de Figueres ha encarregat un estudi a la Fundació SER.GI per radiografiar els pisos ocupats a la ciutat. Segons les primeres estimacions, es calcula que n’hi hauria més de 200. I amb l’objectiu de fer front a aquesta problemàtica, el consistori té previst elaborar una ordenança que obligui els grans propietaris a prendre mesures per evitar les ocupacions (com ara blindar comptadors o fer tancaments).

La normativa permetrà que, si no s’adopten les mesures, l’Ajuntament les assumeixi de manera subsidiària amb càrrec als propietaris. I també que se’ls obligui a assumir els possibles desperfectes que es puguin produir a l’espai públic o en domicilis de veïns.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que la mesura va encaminada sobretot a les entitats bancàries que «exposen els seus pisos a les pàgines web provocant, fins i tot, un efecte crida». Casellas vol diferenciar entre les ocupacions que es fan per «necessitat» i les que promouen «màfies» o que estan vinculades al cultiu de marihuana. En el primer cas, diu que es treballa amb els Serveis Socials per ajudar les persones que no tenen on anar perquè l’habitatge és «un dret». I en aquest sentit, diu que el cens que s’està fent permetrà determinar al mil·límetre quins casos s’emmarquen en cada casuística. «Perquè sabem que hi ha ocupacions que no són així i que van al voltant de màfies que s’estan lucrant amb això i d’altres que, per la nostra proximitat amb la frontera, es dediquen al cultiu de marihuana», insisteix Casellas, tot recordant que aquests casos són els que estan perseguint els cossos i les forces de seguretat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li