Obertura per imperatiu legal

0
1220

Divendres van tornar a les aules una dotzena d’alumnes de sisè de primària i una nena de P4


L’alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, ha hagut d’acatar les ordres d’Educació per la reobertura de l’escola de Joan Reglà. El departament va enviar dos requeriments perquè es permetés l’entrada en servei del centre després del confinament.

Tot i les reticències de l’Ajuntament per qüestions de seguretat, el consistori s’ha vist obligat a obrir l’equipament. L’alcalde assegurava la setmana passada que l’Ajuntament no estava d’acord a obrir el centre per «la manca de garanties sanitàries que té l’equipament». Saurina oferia espais alternatius al mateix municipi però després del primer requeriment i de les converses amb els inspectors dels serveis territorials de Girona no hi va haver entesa. Això va portar El Departament d’Educació a enviar un segon requeriment a l’Ajuntament. Finalment, el dijous de la setmana passada es va retirar el cadenat i els professors van tornar a accedir a l’escola. Durant aquell dia es va aprofitar per fer tots els preparatius necessaris per rebre els alumnes l’endemà. Divendres a les 9 del matí hi van anar una dotzena d’alumnes de sisè de primària i una nena que cursa P4.

El director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, va lamentar que aquests alumnes «no hagin pogut tornar abans a l’escola». Els escolars van reprendre l’activitat a les aules deu dies més tard del permès a la demarcació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li