Núria Escarpanter: “Les dones som diferents, tenim unes maneres de fer i d’actuar diferents”

0
892

Fa una dècada i mitja que va entrar a l’Ajuntament de Llançà, on ha ocupat diverses regidories, i la setmana passada va recollir la vara d’alcaldessa de la mà de Francesc Guisset, amb qui ja havia pactat el relleu a principis de mandat. Núria Escarpanter ens parla il·lusionada dels seus reptes, i de com encara la nova etapa


 

Després de més de 15 anys a l’Ajuntament, finalment arriba a l’alcaldia. Com encara aquesta nova etapa?
Amb molta il·lusió, amb molt d’optimisme, sentint-me amb l’experiència suficient i valenta per tirar endavant aquest Llançà que tant m’estimo i que tots els llançanencs i llançanenques es mereixen.

Amb el precedent del trencament del pacte del mandat anterior, ha patit per la vara?
Doncs francament haig de dir que no vaig patir en cap moment. Bàsicament perquè jo sempre he tingut clar que el senyor Francesc Guisset va pactar amb la senyora Núria Escarpanter, i que al mateix temps que nosaltres li vam demostrar tota la lleialtat possible amb la signatura d’aquest pacte i del nostre compromís, no esperava menys en aquest cas, al contrari. Tot el que li hagués succeït en èpoques anteriors, amb altres persones, amb altres candidats, amb altres polítics…, és quelcom que sempre he entès que no havia d’afectar en cap moment en el pacte que esdevenia amb el senyor Guisset i Núria Escarpanter.

Quina valoració en fa, d’aquest pacte?
Molt positiva. Som dues formacions amb ideologies molt divergents, però som capaces d’arribar a consensos per allò que creiem que és més positiu pel nostre poble.

Hi haurà un canvi de tarannà en l’alcaldia, o en el full de ruta del govern?
De ben segur que si em centro en el tarannà de l’alcaldia, serà diferent, bàsicament perquè soc una persona diferent. En el full de ruta del govern? Doncs nosaltres, des de Junts sí que tenim unes prioritats, que evidentment hauran de ser consensuades amb els nostres socis de govern, i jo penso que no distaran massa del que ja més o menys teníem entre mans.

I les relacions amb l’oposició, creu que milloraran?
A mi m’encantaria. De fet, tampoc penso, i ho dic des del punt de vista meu personal, que estiguem tan malament. Però les vull millorar, en el sentit que vull que se sentin molt més partícips del que s’hagin pogut sentir fins ara. I una prova està en què ja he creat un grup de whatsapp de portaveus, que ja hi ha prevista una ronda de trobades, i tinc en ment d’aquí a no massa temps citar-los per dur a terme la primera junta de portaveus.

És la primera alcaldessa dona de Llançà. Això es notarà en alguna cosa?
N’estic convençuda. Perquè soc repetitiva, però sempre dic que les dones som diferents. Segurament no som millors, però tenim unes maneres de fer i d’actuar diferents.

Fa mal dir-ho, però encara hi ha molta gent que la coneix com «la dona de»…
Doncs en el terreny personal sí que em reconec com a la dona d’algú. Però en el terreny professional i polític haig de dir que no soc la dona de ningú. Crec que em faria un trist favor, a mi i a totes les dones que llegeixin aquesta entrevista, donar massa importància i perdre massa estona en aquest tipus de comentaris.

Quins són els principals reptes que s’ha fixat?
De reptes n’hi ha molts. Perquè el nostre poble ens necessita motivats i amb ganes d’anar endavant. Un dels més immediats és que parlo molt sovint del Llançà dels detalls. Crec que a la neteja hi hem de donar la volta d’una vegada per totes. Estem en el camí. Fa molt de temps que estic explicant al poble que s’estan prenent mesures, que hi estem posant tots el coll, i que no serà quelcom que puguem fer sols; la gent del poble ens haurà d’ajudar. També m’interessen molt les persones. I un altre dels reptes que m’he fixat és que la gent del poble pugui sentir que tenen un Ajuntament molt proper. I després sobretot m’encantaria que hi hagi il·lusió. Il·lusió en aquest poble, mirant-ho des del punt de vista de les associacions, dels comerços, dels negocis…

Com serà la Núria alcaldessa?
No sé com acabaré sent, perquè això normalment estaria bé que ho jutgin les persones que ho veuran des de l’altre costat. Però el que sí que puc afirmar, perquè em conec bé, és que la Núria Escarpanter alcaldessa serà una persona molt propera, molt pròxima, molt empàtica amb els problemes que té la gent, i que ho donarà tot perquè el seu poble prosperi i progressi.

Des de l’àrea que portava fins ara com a regidora han projectat crear el primer espai d’esbarjo per a gossos de Llançà. Quan serà una realitat?
Sí. Jo em sento molt feliç perquè crec que en matèria de benestar animal hem avançat molt. I serà una realitat d’aquí a molts pocs dies. La gent de Llançà, a través d’un procés de participació ciutadana, va escollir quina era la ubicació que volien perquè aquest projecte tirés endavant. El poble va parlar, en va triar una, i estem treballant ja en el projecte i amb el topogràfic. Evidentment ja hi ha partida pressupostària, estava projectat en les inversions, i en poques setmanes començaran les obres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li