Noves troballes arqueològiques a Vilanera

0
1662

La campanya a la necròpolis de l’Escala acaba de finalitzar i ha permès localitzar catorze tombes de cremació de la primera Edat del Ferro


La campanya arqueològica a la necròpolis de Vilanera, a l’Escala, ha permès excavar catorze noves tombes de la primera Edat del Ferro. La intervenció, que va començar a principis de setembre, ha fet possible ampliar la zona descoberta d’aquest espai d’incineració, que ja havia estat identificat i parcialment documentat en les actuacions que s’havien fet els anys 1999 i 2000. Es tracta de fosses excavades en el subsol on s’havien dipositat les urnes amb les restes de la cremació, generalment envoltades de peces ceràmiques. També s’ha pogut registrar alguna de les estructures funeràries més senzilles, que solen contenir una única urna ceràmica i que corresponen a l’ús previ d’aquesta necròpolis durant el Bronze Final.

A partir d’ara, es farà l’excavació en laboratori del contingut de les urnes, la recuperació i l’estudi de les restes antropològiques cremades, així com la restauració i la documentació dels materials arqueològics trobats.

LA RELLEVÀNCIA. Les noves troballes al turó de Vilanera serveixen, segons els arqueòlegs, per confirmar la importància de les evidències arqueològiques conservades. Precisament, la voluntat de posar en valor aquest entorn ha portat l’Ajuntament de l’Escala a comprar, aquest estiu, 33 hectàrees del sector per un cost de 180.000 euros i s’estudia crear un centre d’interpretació. Fa 15 anys, en aquest paratge, s’hi va aturar el polèmic projecte per ubicar-hi un camp de golf.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li