Nova ordenança i més zona blava a l’Escala

0
1023

L’aparcament de l’avinguda Macià passa a ser de pagament per als no residents fins a les nou del vespre


Amb l’inici de la temporada turística ja s’han posat en marxa les zones d’estacionament regulat als municipis costaners. És a dir, les zones blaves. No vol dir que aquest sistema no funcioni a molt llocs durant l’hivern, però amb l’estiu s’amplien aquests espais. I més en concret, per als no residents.

L’Escala ha aprovat recentment la modificació de l’ordenança d’estacionament, que entrarà en vigor l’1 de juliol. Tot i això, la zona blava que ha estat habitual fins ara es manté amb la normativa anterior durant uns dies.

FRANCESC MACIÀ. Una de les principals novetats a partir del juliol serà que l’aparcament de l’avinguda Francesc Macià passarà a estar regulat com a zona blava de llarga durada per als no residents durant la temporada d’estiu. Els residents a l’Escala no hauran de pagar per estacionar en aquest aparcament, però han de tenir la targeta de resident, que es pot demanar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. Si disposen de la targeta de l’any passat també és vàlida. Els visitants, en canvi, hauran de pagar entre 2 i 8 euros en funció de la durada de l’estacionament en una mateixa jornada.

També hi haurà canvis a les zones blaves bonificades, que permeten a les persones amb targeta de resident aparcar en aquests espais per un euro al dia. En aquest sentit, a partir de l’1 de juliol, la zona blava bonificada d’estiu serà al passeig Lluís Albert, el carrer de Gràcia, la ronda del Pedró, ca les Monges, l’aparcament en superfície de la plaça Catalunya i l’aparcament del carrer Naïntré (s’afegeixen 11 places al carrer). No seguirà sent zona bonificada l’aparcament del costat de la rectoria. A l’hivern, només quedaran com a zona blava bonificada la plaça Nova i l’aparcament de ca les Monges.

FINS A LES 21H. Un altre canvi de l’ordenança és l’horari de les zones blaves, que s’amplia una hora a l’estiu (de 15 de juny a 15 de setembre). Així, a l’estiu les zones blaves funcionaran de 8 a 21h, mentre que a l’hivern l’horari serà de 9 a 13h i de 16 a 20 h.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li