Nova oferta educativa al Museu de l’Empordà

0
1146

El Museu dona a conèixer al professorat el nou projecte pedagògic amb les dinĂ miques de â€Les arts en l’educació’


 

Des de l’any passat, s’ha iniciat un procés de renovació del projecte d’educatiu del Museu de l’Empordà amb la incorporació d’Eduard Bech com a director. Aquest projecte ha anat a càrrec de l’empresa Adhuc Cultura i la Fundació Bosch i Gimpera de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, i ha comptat amb la coordinació de Núria Serrat, professora especialitzada en innovació pedagògica.

El 21 i 22 de maig, així com els propers 11 i 12 de juny, el Museu ha organitzat les dinàmiques gratuïtes «Les arts en l’educació» destinades al professorat d’infantil, primària i secundària de la comarca per donar a conèixer el ventall d’ofertes i activitats per al curs 2019-2020.

POSADA EN MARXA. Com explica Eduard Bech: «Després de la revisió des del punt de vista teòric, aquest any s’està posant en pràctica el projecte». El procés de revisió va començar amb quatre trobades participatives, l’any passat: una amb l’àrea interna del Museu, el servei d’educació de l’Ajuntament, i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà; una segona, amb persones de l’àmbit educatiu i socioeducatiu de la ciutat i la comarca; una tercera, amb infants del Consell Ciutadà d’Infants, i una última, amb usuaris del Museu de l’Empordà.

A partir d’aquestes propostes i en el marc del Pla Estratègic del Museu, s’ha redactat el nou projecte educatiu que ara s’està implementant. En aquest sentit, per una banda, s’han eliminat algunes activitats o s’han revisat les que més acceptació tenien entre el professorat i, per l’altra, se n’han creat de noves.

DEMANDES DEL PÚBLIC. Les dinàmiques encarades al professorat persegueixen aquest objectiu: «Volem que el professorat visqui en la pròpia pell allò que viurà l’alumne fent els tallers», explica Pep Marés, cap de projectes d’Adhoc Cultura. Consisteix en una visita al Museu a través de les tècniques de visual thinking –una metodologia en voga per descobrir les obres d’art– i dos tallers: «Publicity», per fer una campanya publicitària sobre la comarca de l’Alt Empordà a través de l’art, i «Esculturant», per conèixer les obres escultòriques i crear-ne una de nova.

«Aquest és el primer pas de molts. Volem construir tallers a partir de les demandes de la gent. Hem començat per la línia més tradicional i volem treballar amb propostes fetes a mida», valora Marés.

INSCRIPCIONS. Les persones interessades es poden inscriure a les dinàmiques del mes de juny a través del correu electrònic: informe@museuemporda.org. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li