
El Museu dona a conèixer al professorat el nou projecte pedagògic amb les dinĂ miques de â€Les arts en l’educació’
Â
Des de l’any passat, s’ha iniciat un procés de renovació del projecte d’educatiu del Museu de l’Empordà amb la incorporació d’Eduard Bech com a director. Aquest projecte ha anat a cà rrec de l’empresa Adhuc Cultura i la Fundació Bosch i Gimpera de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, i ha comptat amb la coordinació de Núria Serrat, professora especialitzada en innovació pedagògica.
El 21 i 22 de maig, aixà com els propers 11 i 12 de juny, el Museu ha organitzat les dinà miques gratuïtes «Les arts en l’educació» destinades al professorat d’infantil, primà ria i secundà ria de la comarca per donar a conèixer el ventall d’ofertes i activitats per al curs 2019-2020.
POSADA EN MARXA. Com explica Eduard Bech: «Després de la revisió des del punt de vista teòric, aquest any s’està posant en prà ctica el projecte». El procés de revisió va començar amb quatre trobades participatives, l’any passat: una amb l’à rea interna del Museu, el servei d’educació de l’Ajuntament, i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà ; una segona, amb persones de l’à mbit educatiu i socioeducatiu de la ciutat i la comarca; una tercera, amb infants del Consell Ciutadà d’Infants, i una última, amb usuaris del Museu de l’Empordà .
A partir d’aquestes propostes i en el marc del Pla Estratègic del Museu, s’ha redactat el nou projecte educatiu que ara s’està implementant. En aquest sentit, per una banda, s’han eliminat algunes activitats o s’han revisat les que més acceptació tenien entre el professorat i, per l’altra, se n’han creat de noves.
DEMANDES DEL PÚBLIC. Les dinà miques encarades al professorat persegueixen aquest objectiu: «Volem que el professorat visqui en la pròpia pell allò que viurà l’alumne fent els tallers», explica Pep Marés, cap de projectes d’Adhoc Cultura. Consisteix en una visita al Museu a través de les tècniques de visual thinking –una metodologia en voga per descobrir les obres d’art– i dos tallers: «Publicity», per fer una campanya publicità ria sobre la comarca de l’Alt Empordà a través de l’art, i «Esculturant», per conèixer les obres escultòriques i crear-ne una de nova.
«Aquest Ă©s el primer pas de molts. Volem construir tallers a partir de les demandes de la gent. Hem començat per la lĂnia mĂ©s tradicional i volem treballar amb propostes fetes a mida», valora MarĂ©s.
INSCRIPCIONS. Les persones interessades es poden inscriure a les dinĂ miques del mes de juny a travĂ©s del correu electrònic: informe@museuemporda.org.Â
Leave a Reply