Nova iniciativa per promocionar rutes turĂ­stiques a banda i banda de la frontera

0
664

El projecte EPirEMed integra en un sol web 17 itineraris temàtics, més de 600 activitats i una trentena d’experiències


Integrar turísticament els dos vessants dels Pirineus, i fer-ho de manera sostenible. Aquest és l’objectiu de l’EPirEMed, un projecte de cooperació transfronterera que es va presentar la setmana passada a Perpinyà. La iniciativa es vehicula a través d’una plataforma web que aglutina tots els continguts que s’han creat per promocionar conjuntament el territori.

En el marc de l’EPirEMed, s’han creat un total de 17 rutes temàtiques, diverses de les quals passen per l’Alt Empordà. Entre les més destacades, hi ha una volta per l’Albera; una ruta pels camins de l’exili i salvació; una ruta del vi, les vinyes i els cellers; una de parcs i reserves naturals; una altra d’artistes; la ruta del mar Emocions Mediterrànies, o el Grand Tour Epiremed. I a cada ruta s’hi ofereixen itineraris per fer, però també activitats variades, llocs per allotjar-se o establiments on adquirir productes de proximitat.

A més, amb la col·laboració de nou agències de viatges (tres de la Catalunya del Nord i sis de Catalunya) s’han creat una trentena d’experiències transfrontereres que inclouen paquets de viatges de diversa durada. Estan agrupades per temàtiques: des de les propostes per gaudir en família fins a les vinculades al turisme actiu, gastronòmic, enològic o històric. Així, per exemple, s’ofereixen rutes amb bicicleta, amb caiac, amb cavall, de senderisme, gastronòmiques o enològiques, entre moltes altres.

I tampoc hi falten les rutes de l’exili. De fet, el projecte hi dedica diverses propostes. Els darrers dies de la Catalunya Republicana, que ofereix un paquet de tres dies i dues nits des de Maçanet de Cabrenys fins a Elna, a la Catalunya del Nord; La retirada republicana de Camprodon fins a Prats de Molló, Cotlliure i Elna, o Caminant les rutes de l’exili del Ripollès i l’Empordà, recuperant els camins de la retirada.

El projecte es tanca el proper mes de febrer, però la intenció és que continuï creixent. De fet, fins ara s’hi han inscrit més de 600 empreses. El director de Desenvolupament de nous negocis, internacional i innovació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Albert Tortajada, explica que la iniciativa ha superat les expectatives inicials, que preveien un mínim de vuit rutes temàtiques.

FONS EUROPEUS. El projecte, que compta amb el suport de diverses entitats públiques de banda i banda de la frontera, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra, que vol reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. Hi participen diversos consells comarcals, l’Agència Catalana de Turisme, el Departament d’Empresa, FGC, el departament dels Pirineus Orientals, el CCI dels Pirineus Orientals, TuralCat i Turisme Rural de Girona, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li