Nova campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre

0
573

La Mancomunitat del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter ha començat a tractar els embornals de la ciutat amb un larvicida biològic


La Mancomunitat del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter ha començat una campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre i el mosquit comú a Figueres. El mosquit tigre és una espècie invasora procedent de l’Àsia, que es troba en procés d’expansió, i la seva presència és especialment intensa des d’abril-maig fins a octubre-novembre. És de mida petita, de color negre i ratllat de blanc. Les femelles dipositen els ous en sec i a la paret interna de petits recipients que poden contenir aigua, perquè les larves són aquàtiques.

Per evitar la proliferació de mosquits a la ciutat, la Mancomunitat ha començat a tractar els embornals amb un larvicida biològic. En total, aquesta temporada es faran 7.500 tractaments en embornals, perquè el larvicida té una durada de 2 mesos. També es faran tractaments amb canó difusor en els punts de concentració de mosquits, com ara rius i rieres.

A més, des de l’Ajuntament recorden que «per evitar les molèsties dels mosquits a la població és essencial la col·laboració ciutadana». Recorden que el mosquit tigre té un radi d’acció curt, motiu pel qual és important evitar que criïn a les cases. Per aconseguir-ho, recomanen eliminar els objectes que puguin acumular aigua o buidar-los setmanalment; tapar hermèticament (amb tapa o amb tela mosquitera) els dipòsits d’aigua per regar; posar sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé posar-los cap per avall o tapar-los amb una lona; portar els pneumàtics vells a la deixalleria; posar peixos vermells en basses ornamentals i fonts de jardí (perquè es mengin les larves); netejar sovint les fulles de les canaleres de teulats i terrasses, i buidar l’aigua d’embornals i desaigües, o bé tractar-la amb un producte larvicida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li