Nova campanya per captar pisos per al lloguer social

0
419

La iniciativa, impulsada per la Fundació SER.GI i que s’anomena «Obre la porta al lloguer social», neix fruit de la «necessitat de garantir el dret a l’habitatge» a les persones que estan en situació vulnerable, però també davant de la creixent demanda que han experimentat arran de la pandèmia


La fundació SER.GI –que actualment ja fa un seguiment de diversos habitatges figuerencs que acullen famílies en risc d’exclusió– ha engegat una campanya per captar pisos per destinar-los al lloguer social. La iniciativa, que s’anomena «Obre la porta al lloguer social», neix fruit de la «necessitat de garantir el dret a l’habitatge» a les persones que estan en situació vulnerable, però també davant de la creixent demanda que han experimentat arran de la pandèmia.

Segons l’entitat, una de les conseqüències més alarmants és el progressiu increment de persones que no poden pagar les hipoteques i els lloguers i que s’acaben trobant amb un desallotjament. Paral·lelament, diuen, la falta d’habitatge «assequible» i l’augment d’habitatges buits i segones residències sense llogaters ni turisme «ofereixen una possibilitat per repensar el lloguer tradicional».

L’entitat vol incrementar el nombre de pisos que gestiona a les ciutats de Figueres, Girona, Salt, Lloret de Mar, Caldes de Malavella, Vidreres, Maçanet de la Selva i Cassà de la Selva. Per això ha fet una crida als propietaris particulars que tinguin pisos buits a posar-los al lloguer a través de la seva entitat i obtenir així «avantatges». Entre aquests, el cobrament «garantit», el compromís de retorn del pis en el mateix estat de conservació, assegurança multirisc i gratuïta mentre tingui vigència el contracte, un seguiment periòdic, la gestió administrativa, els tràmits i la bonificació de part de l’IBI (en funció del municipi).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li