Nou seguiment de la biodiversitat

0
1325

Territori i Sostenibilitat contractarà en les properes setmanes el servei de seguiment de la biodiversitat marina als parcs naturals del Cap de Creus i del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter


El Govern de la Generalitat ha autoritzat el Departament de Territori i Sostenibilitat a contractar el servei de seguiment de la biodiversitat marina 2017-2020 als espais protegits del Parc Natural de Cap de Creus i del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, per un import de 456.029 euros. El seguiment de la biodiversitat és una eina imprescindible per avaluar l’estat de conservació de les comunitats biològiques marines d’aquests parcs naturals. Servirà per identificar les activitats humanes que afecten negativament aquests hàbitats, o els diferents processos derivats del canvi climàtic, com l’aparició d’espècies invasores o el canvis en la fenologia de les espècies. I detectar aquests factors permetrà determinar les mesures de gestió necessàries per evitar o minimitzar-ne els impactes.

Paral·lelament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també va exposar la setmana passada el pla de xoc del Departament per reactivar la biodiversitat a Catalunya. Va explicar que el sistema d’espais protegits encara una nova etapa amb quatre grans àmbits d’actuació: la seva delimitació, ordenació i regulació; la seva gestió; la concertació d’una visió estratègica en les actuacions prioritàries per protegir la biodiversitat, i la consolidació d’uan estructura de planificació i gestió de la natura. Per aconseguir-ho, el Departament ha establert un calendari que, aquesta legislatura, ja ha inclòs el Pla rector d’ús i gestió del Parc Natural del Cap de Creus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li