Nou protocol per evitar les ocupacions a Empuriabrava

0
717

S’ha fet un patrullatge intensiu pels punts més conflictius, que són les zones del Puigmal, el Flamicell i el sector Muga


La Policia Local de Castelló d’Empúries ha engegat un pla per frenar les ocupacions il·legals, que afecten sobretot Empuriabrava, amb un gran nombre de segones residències. L’inspector en cap, Youssef Gharj, explica que quan va arribar al càrrec fa un any tenia clar que calia actuar contra aquest fenomen. Per fer-ho, van elaborar un protocol d’actuació per a tots els agents i han sectoritzat els punts «més calents», on s’ha incrementat el patrullatge. Els resultats ja s’han començat a notar. De juny a setembre, es van resoldre 7 de les 8 ocupacions consumades que hi va haver. Una dada molt superior (87,5%) a la registrada a l’estiu del 2021, quan se’n van resoldre 4 de 14 (28,5%). A més, se n’han frustrat 18, un 63,6% més que l’any passat.

Un estudi encarregat per l’Ajuntament revelava fa uns mesos que el municipi tenia un 7% dels habitatges buits i que, a Empuriabrava, aquesta xifra es traduïa en uns 800 pisos. Per això la Policia Local va decidir aplicar el protocol específic: es va fer una «sectorització» de les zones més «calentes», una mena de mapa amb els punts més conflictius on, en paraules de l’inspector en cap, calia «sobrepatrullatge». Entre elles, hi ha el Puigmal, el Flamicell i el sector Muga. I ho van implementar. A més, està previst que a principis d’any s’instal·lin 75 càmeres de videovigilància amb lectors de matrícules que es dividiran en tres àmbits: els edificis públics, la seguretat ciutadana i el trànsit. I també s’estan fent més controls a les zones d’oci nocturn.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li