Nou mares de la Ruiz Amado participen en una prova pilot

0
678

El projecte «Diversitat intercultural, famílies i centres educatius», finançat per l’Ajuntament de Castelló, s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació Amunt i Crits Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà


L’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha impulsat el projecte «Diversitat intercultural, famílies i centres educatius», finançat per l’Ajuntament de Castelló. Aquest projecte s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació Amunt i Crits Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà, que ha dinamitzat un grup de nou dones d’origen migrat, mares d’alumnes de 4t de primària de l’escola Ruiz Amado.
De fet, aquesta dinamització ha facilitat un espai de confiança en què aquestes dones han pogut expressar i compartir l’expertesa de vida. I aquesta experiència ha permès identificar nous espais d’oportunitat i possibles línies de treball futures en el si de la comunitat educativa, però també al municipi. A més, els professionals de l’escola Ruiz Amado han col·laborat per formar el grup i detectar-hi necessitats abans de l’inici de les sessions. Així es pretén encreuar els diferents punts de vista per generar coneixement i noves propostes que l’integrin.

La prova pilot s’ha fet entre mitjans d’abril i principi de juny, amb un total de nou sessions. Durant els mesos d’estiu es donarà continuïtat al grup iniciat amb la incorporació de més dones que en volen formar part vinculant la línia de treball començada amb l’aprenentatge de la llengua vehicular. Tanmateix, es treballa per fer extensiu el projecte als altres centres educatius del municipi de cara al nou curs escolar perquè la intervenció es pugui dimensionar a un abast municipal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li