Nou èxit del Gran Recapte

0
1046

El nombre de voluntaris es manté gràcies a les últimes incorporacions i als estudiants de secundària


 

Els dies 22 i 23 de novembre, les entrades de nombroses botigues i supermercats van comptar amb la presència de voluntaris del Banc dels Aliments, que s’encarregaven de recollir els productes alimentaris que els clients donaven de manera totalment solidària. Aquestes donacions formen part del Gran Recapte, la campanya impulsada pel Banc dels Aliments. La iniciativa se centra en la distribució de voluntaris i coordinadors als establiments adherits, on recullen els aliments que aporten solidàriament els ciutadans. A més, informen sobre quins són els productes que fan més falta, i difonen la feina i la informació del Banc dels Aliments. Els aliments recollits per mitjà d’aquesta iniciativa de només dos dies representen al voltant del 40% de la recaptació anual. El Banc dels Aliments calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya, per això la seva tasca solidària és per a moltes famílies absolutament vital. El president del Banc dels Aliments de la província de Girona, i el membre més antic de l’organització, Frederic Gómez Pardo, es mostra optimista amb la quantitat d’aliments reacaptats aquest any. «Encara estem recomptant i classificant els aliments, però segur que superem les 400 tones i és probable que arribem a les 450». Unes xifres que superen les de l’any anterior. En canvi, amb els voluntaris han tingut certes complicacions: «Inicialment ens en faltaven, però per sort en els darrers dos dies hem tingut moltes incorporacions. Tot i això, a Figueres ens n’han faltat», i afegeix que «aquest any curiosament ha baixat molt el nombre d’universitaris; per contra, ha augmentat la participació de molts centres educatius, probablement motivats per les xerrades que es fan durant l’any».

CENTRES DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS. Els CDA són uns supermercats solidaris encarregats d’atendre un gran nombre de persones sol·licitants del servei. És una feina conjunta en què els ajuntaments cedeixen l’espai, entitats com Càritas hi aporten voluntaris i el Banc dels Aliments, els productes. La gent hi va derivada dels Serveis Socials, que els assignen punts que poden bescanviar en aquests supermercats. Això, segons Gómez, és positiu perquè «concentra molt la distribució d’aliments en un sol punt, s’eviten cues, els usuaris poden triar què agafen i sobretot dignifica l’entrega dels aliments. A la comarca n’hi ha a Figures i a Roses.

XIFRES. A la província de Girona es reparteixen aliments a més de 32.000 persones, un nombre elevat per densitat de població, però que, a diferència de la resta de comarques, està baixant. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li