Nou episodi d’expedients i denúncies entre agents i caporals de la Guàrdia Urbana

0
494

La Guàrdia Urbana de Figueres s’ha vist afectada en les darreres setmanes per un nou conflicte laboral. En aquest cas, el desancadenant ha estat el reglament aprovat fa uns mesos per l’Ajuntament. La normativa posa sobre el paper unes ordenances fins fa poc no formalitzades. I un dels molts aspectes que recull és la prohibició de portar arracades, pulseres, braçalets o qualsevol joia que pugui danyar tercers.
En base a aquest article, l’inspector de la policia local va passar una ordre prohibint explícitament l’ús d’arracades, i això va generar el refús d’algun agent. Segons fonts properes al cos, una de les delegades sindicals va intentar discutir la forma d’interpretar l’article en qüestió amb el caporal, i la conversa va anar pujant de to i va acabar derivant en un expedient disciplinari. I a partir d’aquí, les problemàtiques s’han anat succeint.
En els darrers mesos, hi ha hagut diversos episodis de denúncies per assetjament i discriminació, expedients disciplinaris, acusacions de favoritismes o demandes entre treballadors. Segons han denunciat la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’Ajuntament (que la setmana passada van presentar un escrit al Consistori), “aquests fets estan degradant l’ambient de treball i produint una escalada de tensió entre determinades persones”, que fins i tot ha generat algun enfrontament durant el servei.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li