Nou cop al frau elèctric l’endemà que l’Ajuntament es reuneix amb la fiscalia

0
665

El consistori farà arribar un dossier amb els problemes històrics dels talls de llum al Culubret i les afectacions públiques


 

Diverses accions conflueixen darrerament enfront la problemàtica dels talls de llum al Culubret i el frau elèctric a la zona oest de la ciutat. La setmana passada, dimecres, un nou dispositiu amb efectius dels Mossos, la Guàrdia Urbana i tècnics de la companyiaEndesa va intervenir a la zona oest. En total, es van fer 117 inspeccions i en més de la meitat s’hi va detectar detectat frau.

En concret, el nombre d’instal·lacions il·legals detectades van ser 57. Endesa estima que l’energia que s’ha defraudat serien uns 100.000 quilowatts, que és l’equivalent al consum que fan 350 habitatges en un mes. Aquest nou dispositiu va arribar, precisament, després que dimarts l’equip de govern anunciés que havia acordat amb la fiscalia enviar-li un dossier amb la problemàtica, que pateix des de fa més d’una dècada el barri. La intenció és aconseguir que s’hi impliqui per exigir responsabilitats a la companyia.

En el dossier que l’Ajuntament de Figueres farà arribar a la Fiscalia hi haurà documentació amb els problemes històrics de talls de llum al Culubret i les afectacions que tot plegat pot tenir en l’enllumenat públic. L’objectiu és que la Fiscalia ho estudiï per si decideix emprendre accions contra la companyia.

El vicealcalde de la ciutat i regidor de Seguretat, Pere Casellas, es va reunir amb els fiscals en cap de Girona i Figueres per abordar la situació.

En aquest sentit Casellas va destacar que:«Amb aquesta reunió estem recorrent a la Fiscalia perquè l’acció d’Endesa pot tenir repercussions judicials, i si és així, actuarem en conseqüència. Des del govern farem tot el que estigui en les nostres mans per acabar amb els talls de llum al Culubret».

L’Ajuntament treballa en diverses vies per intentar posar fi als problemes de subministrament elèctric del barri. Precisament, abans del nou dispositiu i de la reunió amb els fiscals de Figueres i Girona, l’alcaldessa, Agnès Lladó, es va reunir per via telemàtica amb els responsables d’Endesa a Girona per els problemes.

Lladó va assegurar en una piulada: «No descansaré fins que ens donguin una solució pels veïns i veïnes del barri de Culubret de Figueres». L’alcaldessa es va tenir la reunió amb els representants d’Endesa per via telemàtica, ja que estava confinada per la covid. Aquest dissabte, Lladó ja ha acabat la quarentena i podrà assistir als actes previstos amb normalitat i amb les mesures de seguretat establertes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li