Nou compromĂ­s amb la Carme Guasch

0
1315

L’alcaldessa de Figueres, Agnès LladĂł, va transmetre a l’equip docent del centre que hi ha consens amb la Generalitat per construir la nova escola al costat del centre actual, aparcant ja definitivament la possibilitat de traslladar-la a l’antiga presĂł


La imatge oficial de l’inici del curs escolar 2019-2020 a les comarques gironines va ser de l’escola Carme Guasch de Figueres. El subdelegat del Govern a Girona, Pere Vila, i el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, van visitar dijous el centre, i els va acompanyar l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó. Una Lladó que va aprofitar per transmetre a l’equip docent del centre que hi ha consens amb la Generalitat per construir la nova escola al costat del centre actual, aparcant ja definitivament la possibilitat de traslladar-la a l’antiga presó. En aquest sentit, Fonalleras va dir que cal treballar conjuntament amb el consistori, i que espera que la proposta del nou govern «s’acabi concretant».

El delegat territorial d’Educació va voler agrair la col·laboració de l’Ajuntament, va desitjar que la modificació del pla general (necessària per construir l’escola allà) s’enllesteixi ràpid, i va remarcar també la importància de l’equip de mestres: «Els espais són importants, però en el fons el més important és la seva feina envers l’alumnat», va dir.

A Figueres, la setmana passada hi van començar les classes 7.917 alumnes (pendents de les últimes matrícules), tant de la ciutat com d’altres pobles de la comarca. D’aquests, 1.573 menors cursaran els cicles d’educació infantil en una de les 13 escoles figuerenques; 3.211 estudiants més hi faran educació primària, i 2.931 educació secundària. L’alcaldessa va aprofitar la data per recordar que «en els pròxims cursos es preveu un augment d’estudiants de secundària», motiu pel qual va demanar «un increment de places i recursos per als centres d’educació secundària».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li