Només queden dos pisos ocupats a la plaça Joan Tutau

0
1203

El regidor de Seguretat de Figueres, Quim Felip, espera que ben aviat es recuperi el 100% dels habitatges ocupats


 

Bones notícies per als veïns de la plaça Joan Tutau i el seu entorn i també per l’Ajuntament de Figueres. I és que les diverses actuacions que el consistori ha fet des del mes d’abril en coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han permès recuperar 9 dels 11 habitatges ocupats a la zona. Es tracta de bona part dels pisos de protecció oficial on hi vivien persones de manera il·legal. Les ocupacions afectaven als blocs 2 i 3 de la plaça Joan Tutau, on hi ha 25 habitatges.

Fan uns mesos la Guàrdia Urbana va comptabilitzar el 11 pisos ocupats i es va demanar la intervenció de l’Agència de l’Habitatge com a propietària dels immobles. Des de l’abril s’han fet diverses actuacions preventis, com són el bidantge de quadres de subministraments per evitar defraudacions i la col·locació de portes antiocupació. Totes aquestes mesures acompanyades de controls regulars de la Guàrdia Urbana i la col·laboració veïnal han permès que ara només quedin dos pisos per alliberar. S’espera però que en aquests casos prosperin els procediments judicials endegats i que pròximament es tingui la capacitat de gestió de la totalitat dels habitatges que es dedicaran a lloguer social.

El regidor de Seguretat de Figueres, Quim Felip, destaca la feina realitzada per la Guàrdia Urbana amb els problemes de convivència veïnal que provocaven aquestes ocupacions il·legals, les quals requerien actuacions constants. Quim Felip espera que ben aviat es recuperi el 100% dels habitatges ocupats, i assegura que “des de Guàrdia Urbana continuaran realitzant controls regulars per garantir la seguretat i la convivència en aquests blocs”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li