Només el Govern dona llum verda al pressupost del 2020, que puja als 59,6 M€

0
1283

El ple aprova els comptes per majoria absoluta amb els retrets de l’oposició, que diu que no se’ls ha tingut en compte


Abans del ple ordinari d’aquest dilluns, Figueres ja va celebrar una sessió extraordinària dies abans per aprovar de manera inicial el pressupost municipal del 2020. El dimecres de la setmana passada amb el vots del Govern (ERC, PSC, Guanyem i Canviem) es va donar llum verda als comptes. Va ser per majoria absoluta però amb els vots en contra de l’oposició.

Els comptes superen els 59,6 milions d’euros, 5,7 dels quals es destinaran a inversions. El pressupost aprovat s’incrementa en un 2,18% respecte dels comptes de l’any anterior (quan van ser de 58,4 milions d’euros). Una pujada que l’Ajuntament justifica per la millora de «l’eficiència» en el cobrament de taxes. Això sí, segons l’equip de govern, no es tradueix en una pujada d’impostos.

Pel que fa a les inversions, hi ha projectes com el nou pavelló municipal (1,5 M€), la segona fase d’ampliació del centre Ferran Sunyer (280.000 euros), la restauració de la casa natal de Salvador Dalí (294.000 euros), la millora de l’enllumenat públic (350.000 euros) o les reformes al Museu Empordà (135.000 euros). També es preveu diferents millores en equipaments esportius: vestidors i tancaments de l’estadi Albert Gurt (125.000 euros), l’adequació de vestidors, grades i protecció de la piscina (84.000 euros) i la il·luminació del camp de futbol Marca de l’Ham (50.000). A més, al pressupost s’hi incrementa el personal, concretament amb 7 policies, 5 membres de la brigada municipal, 1 arquitecte municipal, serveis tècnics i cobriment de places vacants. Pel que fa a la seguretat, la despesa augmenta un 18,56% respecte del 2019, el que representen 808.000 euros més.

El portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, va lamentar que no s’hagi inclòs cap de les propostes del seu grup als comptes. Entre aquestes hi havia la creació de l’oficina Figueres 2030 i la instal·lació de lectors de matrícules. Masquef va criticar que la majoria de partides ja s’havien fixat quan ell era alcalde i es va mostrar crític amb l’augment de personal. El portaveu de Ciutadans, Hector Amelló, va acusar l’equip de govern de no invertir prou en àrees com la de Cultura, Educació, Joventut i Urbanisme. Amelló també va denunciar els augments en les partides de contractació de personal i comunicació. A aquest argument, l’alcaldessa, Agnès Lladó, li va contestar que s’han reagrupat despeses i que no es pot comparar el govern del 2019 (5 regidors) amb el del 2020, format per un total d’11.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li