No volen que la comissaria de la Jonquera «mini» la de Figueres

0
683

L’alcaldessa demana més efectius, i el conseller avança que properament arribaran entre 200 i 250 agents a la regió policial


El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, es va reunir divendres al matí amb l’alcaldessa i el vicealcalde de Figueres, Agnès Lladó i Pere Casellas; representants del Departament d’Interior, i representants dels cossos de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana figuerenca per abordar els problemes de seguretat que pateix la ciutat. I just després de la trobada, va declarar: «Tinc una radiografia molt clara. Tenim detectats els problemes i treballarem per aconseguir que Figueres sigui més segura».

Això es farà, va remarcar, posant el focus en la coordinació entre administracions i entre cossos policials, però també amb més Mossos. Sàmper va recordar que hi haurà un increment d’efectius amb 750 agents per a tota Catalunya, i assegura que tant les comarques gironines com l’Alt Empordà se’n veuran «beneficiats».

Segons Lladó, a la reunió Sàmper va precisar que a la regió policial hi arribaran entre 200 i 250 Mossos. A més, l’alcaldessa confia que la posada en marxa de la nova comissaria de la Jonquera –amb una dotació prevista de 60 agents– també contribuirà a abordar la delinqüència a la comarca. Tot i això, també reclama que això no es tradueixi en «minar» la plantilla de l’àrea bàsica policial (ABP) de Figueres: «La comissaria de la Jonquera descarregarà moltíssim l’ABP de Figueres, però el que no han de fer és minar la comissaria de Figueres perquè al final són els efectius que nosaltres necessitem», va dir Lladó.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li