“No perdrem la capacitat d’insistir i demanar que es legisli i que es dignifiquin les carreteres”

0
570

Al discurs d’investidura va dir que vol fer del Consell una institució que s’ocupi de la comarca. Creu que fins ara no ho ha fet?
En absolut. El sentit del que vaig dir havia de ser que totes les coses que passin a la comarca, siguin competència o no del Consell, sí que són incumbència del Consell; i hem de fer del Consell un lobby que defensi els interessos de la comarca davant de tercers.

Com es fa, això, a la pràctica?
Per exemple, amb la comissió de la prostitució. D’aquí en van sortir totes les iniciatives perquè es legislés l’àmbit de la prostitució, que no era una competència pròpiament comarcal. O fent pressió a Madrid perquè desdobli l’N-II. O en l’àmbit del corredor ferroviari… També hem d’actuar davant de la Generalitat perquè tingui en compte l’especificitat d’una comarca que té 68 municipis que no es pot comparar amb una que en tenen onze i donar-los els mateixos plans de formació…

Com es pot optimitzar el Consell perquè doni més servei als pobles més petits, que potser són els que més ho necessiten?
De fet és la funció principal que té el Consell. Nosaltres estem donant molts serveis als pobles petits en matèria d’esports, de joventut, de benestar social, de recollida de residus, d’assistència tècnica… Tots aquests serveis els hem de promocionar i incentivar, fer-los més eficaços i més barats.

Tot i així encara hi ha gent que pensa que el Consell Comarcal sobra.
Sí. Jo també m’adono que hi ha una duplicitat d’administracions però pensa, per exemple, que hi ha la Diputació, que és una administració estatal, i el Govern de l’Estat, que és una administració estatal… I parlant seriosament, no es poden tractar tots els consells comarcals igual. Hi ha el del Barcelonès, que deu ser una estupidesa tenir-lo, i a l’altre costat hi ha el de l’Alt Empordà, que té 68 municipis i 193 nuclis poblats. I aquí hi ha d’haver una institució supramunicipal, perquè és impossible que l’Ajuntament de Borrassà tingui un servei de recollida selectiva, un tècnic compartit o una institució com el Consell Esportiu.

Quin perfil marcarà com a president?
Et diré quin perfil marco com a alcalde: sóc una persona que no m’agrada gaire manar. Prefereixo governar, convèncer, incentivar les persones que treballen amb mi. No m’agraden les direccions presidencialistes perquè som un equip i tots tenim la nostra part important de feina a fer.

Parlava de la comissió de la prostitució. S’han fet moltes propostes, però les noies encara hi són…
És un dels problemes de no tenir estructures d’Estat. De la manera que hem estat capaços de fer marxar més noies ha estat mitjançant les lleis de trànsit. Fixa’t si tenim poca capacitat legislativa! Ara bé, nosaltres no perdrem la capacitat d’insistir, denunciar i demanar que es legisli i que es dignifiquin les carreteres de l’Alt Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li