“No m’esperava guanyar. He complert un dels meus somnis”

0
601

Què representa per a tu haver guanyat el Campionat del Món d’eslàlom en categoria júnior?
Ha estat una gran sorpresa, perquè no m’ho esperava. La meva intenció era fer-ho el millor possible, i al final vaig guanyar! Estic molt content. He complert un dels meus somnis.

Veies complicat lluitar per ser el campió del món a la competició que es va celebrar a Roses?
No és que ho veiés lluny, però no volia creure-m’ho i després no guanyar. Preferia marcar-me una meta més senzilla, i que així després fos més emocionant i que signifiqués quelcom més per a mi.

Fins aquest títol mundial júnior, quin havia estat el teu bagatge internacional?
El 2012 vaig participar al mundial que es va fer al llac de Garda, a Itàlia. Vaig ser tercer en júnior sub-15 i desè en júnior sub-17.
A la tercera i última ronda no vas accedir a la final, i Aaron Etmon et podia prendre el triomf si acabava entre els cinc primers. Com ho vas viure des de fora?
Al principi em va saber molt greu no haver arribat a la final, després de tant d’esforç a les primeres rondes, però ho vaig acabar acceptant i vaig pensar que un segon lloc era molt bon resultat. Vaig pensar en positiu, i al final vaig guanyar. Jo participava a la final B, que se celebrava just després de la seva. Mentre feia el procediment de sortida anava veient com evolucionava i vaig veure que va acabar sisè. Com que ja tenia el meu descart, vaig anar a gaudir de la final B, sense posar-me nerviós.

En aquest 2014 lideres el Campionat d’Espanya juvenil i ets quart a l’absolut. Quins objectius tens en aquestes categories?
El juvenil, diria que ja el guanyo, i estic molt content. En l’absolut vaig fer un tercer lloc a una de les proves, a Múrcia. Entrar al top 3 seria perfecte, però és difícil, ja que els tres primers són durs.

Com et vas iniciar en el windsurf?
Estiuejava amb els pares i els avis a Roses. Quan tenia 4 anys ho vaig veure a la platja i vaig demanar als pares de provar-ho. Em van apuntar a classe, però no podia aixecar la vela i no vaig començar fins l’any següent. Als estius vaig començar a navegar pel meu compte, i a partir dels 10 anys vaig començar a navegar i a competir, i és a partir d’aquí que vaig començar la pujada. Vaig competir amb el nom del GEN de Roses als 12 anys, quan vaig començar el Campionat d’Espanya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li