“No m’esperava aconseguir aquests resultats en tan poc temps”

0
1093

Podríem parlar d’un retorn somiat?
Crec que no vaig arribar ni a somiar-ho. Les possibilitats de tornar a entrenar amb normalitat, després de deu mesos lesionat d’una pubàlgia, eren baixes. He hagut de treballar molt, dia sí i dia també, sense parar, i resar per recuperar-me. Vaig acabar els dos mesos de recuperació i em vaig adonar que només en quedava un per al nacional. Anava a contrarellotge. Havia d’entrenar al màxim, però sense arribar a cremar-me. Ja havia fet preparació física, però no s’acosta ni de bon tros al que és treballar sobre els patins. Em va costar adaptar-me, però m’hi vaig posar i em vaig proclamar campió de figures obligatòries i vaig ser quart de lliure. Tenia un mes just per a l’europeu, un altre mes a contrarellotge. Va ser dur, però no tant, ja que tenia les sensacions dels salts i el que havia de treballar més era el fons. Al Campionat d’Europa em trobo que era una pista d’esquí, a 1.500 m d’alçada. Els italians fan el nacional allà cada any, estan acostumats, i un mes abans de les competicions s’hi preparen durant una o dues setmanes. Jo hi vaig arribar amb dos mesos d’entrenament de fons, i a competir en alçada, en una pista de ciment i amb les línies de figures obligatòries molt fines i uns canvis molt ajustats que et feien ser molt precís. Vaig tenir una setmana per adaptar-m’hi, i no ho vaig fer fins a l’últim dia. El primer, a més, vaig acabar amb un principi de constipat a la tràquea. Quan respirava, em cremaven els pulmons, i el diafragma se’m cansava de respirar i forçar. Tot i això, va anar prou bé, em vaig superar. L’últim dia, amb el programa llarg, ja m’havia acostumat, el problema respiratori se n’havia anat i va sortir bastant bé.

Què significa per a vostè aquest títol europeu absolut?
Que vaig trepitjant fort. Sóc una persona optimista i sempre intento creure en mi, creure que puc i que, amb treball, sóc capaç. Però no m’esperava aconseguir aquests resultats en tan poc temps. Em sento amb més forces que abans per continuar endavant i millorar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li