No hi haurà l’ampliació de municipi turístic, per ara

0
845

L’alcaldessa, Agnès Lladó, diu que fins que no obrin més establiments a la zona actualment autoritzada no es pot tirar endavant l’ampliació


L’Ajuntament de Figueres deixarà en suspens la petició per ampliar la declaració de municipi turístic a tota la ciutat i anuncia que està treballant en un pla d’acció per aconseguir que funcioni l’obertura dels festius al centre de la ciutat. L’alcaldessa, Agnès Lladó, diu que fins que no obrin més establiments a la zona actualment autoritzada no es pot tirar endavant l’ampliació.

Lladó creu que durant tots aquests anys els governs municipals no han fet res perquè funcionés i que la decisió d’estendre l’excepcionalitat a tot Figueres es va prendre «de manera precipitada i sense consens amb el sector». De fet, el dia de l’aprovació una cinquantena de treballadors s’hi van manifestar en contra i els grups d’ERC (que lidera l’alcaldessa), la CUP, el PSC (també al govern) i Compromís hi van votar en contra. L’aprovació va ser a l’abril, quan governava el PDeCAT. Es va acordar demanar a la Direcció General de Comerç l’ampliació de la declaració de zona turística a tota la ciutat. La mesura és vigent al centre des de fa quasi set anys però mai ha tingut el resultat esperat i són poques les botigues que obren regularment els diumenges i festius, tot i poder-ho fer des de Rams fins al 31 de desembre. Fa temps que la zona comercial de Vilatenim demanava tenir la mateixa categoria. La declaració a la zona turística al centre serà vigent fins al 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li