Nina Font: «Haver nascut en una família ‘kiter’ ha estat essencial, el seu suport és bàsic»

0
1837

La kitesurfista d’Empuriabrava va assolir a principis de maig a la Xina el seu primer títol del món, una gesta que s’agafa amb motivació però que tampoc li comportava una pressió afegida. Amb aquest títol a la butxaca, Font, de 16 anys, podrà participar a més en els Jocs Olímpics de la Joventut que es faran a l’octubre a l’Argentina. Serà el debut del ‘kite’ com a esport olímpic


 

Com es digereix un títol mundial?
És la primera vegada que soc campiona del món, i ara, quan han passat ja alguns dies del títol, és quan em dic: «Ostres, és veritat!». Els primers dies tot és molt nou i encara no te’n fas a la idea, però ara estic molt contenta.

Fins a quin punt entrava a les teves expectatives la consecució d’aquest Mundial?
Les meves expectatives són sempre les de passar-m’ho bé i gaudir de la competició. A partir d’aquí també em plantejo donar-ho tot i si es pot guanyar perfecte, però si no és possible emportar-se la victòria també se n’aprèn molt, per suposat.

Com recordes la prova de la Xina?
Va ser bastant intensa. Vam estar tres dies competint durant set hores a l’aigua, i allà el sol és molt potent. Va ser dur, però aquestes competicions són així. En tot moment vaig estar concentrada per arribar a la final i donar-ho tot.

És el teu resultat més especial?
En part sí, perquè em va permetre classificar pels Jocs Olímpics de Joventut, i això és especial per la gent del kite, ja que és la primera vegada que aquest esport estarà a unes olimpíades. Per mi serà un honor. Més enllà d’això també va ser especial perquè va ser el meu primer campionat del món.

Quins objectius et marques, ara?
El que vull ara és seguir entrenant i participar en les següents competicions del calendari. A part del TwinTip: Racing –modalitat en la qual va vèncer a la Xina– també faig freestyle, que és el que sempre he fet i també m’agrada molt. La qüestió ara és arribar fins a les Olimpíades i una vegada allà donar-ho tot.

Seguir com fins ara, en definitiva.
Exacte.Vull entrenar i competir, això no crec que canviï gaire. Paral·lelament també vull continuar els meus estudis de batxillerat i anar fent, tampoc no m’agrada molt fer plans de futur en aquest sentit.

Fins a quin punt ha resultat fonamental haver nascut en una família dedicada al kite per assolir tots aquests èxits?
Haver nascut en una família kiter ha estat essencial. Si el meu pare –Santi Font– no hagués tingut l’escola de kite, no crec que jo hagués entrat en aquest món, al cap i a la fi no és un esport gaire conegut. El seu suport i tot el que ha han fet per mi tant la meva família com els patrocinadors i la Federació Catalana de Vela ha estat bàsic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li